Jača međusobna saradnja

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je sinoć u Štutgartu da je veliki broj njemačkih kompanija već dugo prisutan u Srpskoj i da se obim međusobne privredne saradnje pojačava iz godine u godinu.

Republika Srpska 27.01.2018 | 13:19
Jača međusobna saradnja
Đokić je ocijenio da je tome doprinijela i ukupna aktivnost koju Vlada Srpske sprovodi putem Predstavništa Srpske u Njemačkoj u pogledu razvoja privredne saradnje sa zainteresovanim kompanijama.

On je dodao da resorno ministarstvo očekuje i želi da nastavi sa aktivnostima u Njemačkoj, koje su prethodnih godina davale rezultate.

"Želimo nove investicije i proširenje djelovanja određenih privrednih subjekata koji su zahvaljujući našim preporukama već investirali u Srpsku u posljednjih nekoliko godina", rekao je Đokić, koji će kao član delegacije Vlade Srpske prisustvovati sutrašnjem svečanom obilježavanju Dana Republike u Štutgartu.

On je rekao novinarima da će to biti nova prilika da se podrži i afirmiše rad Predstavništva Srpske u Njemačkoj i u pokrajini Baden-Virtemberg, kao snažnom privredno-industrijskom centru.

"U dosadašnjem dijelu posjete imali smo kontakte sa predstavnicima određenih kompanija, a narednih dana ćemo imati još takvih susreta. Najviše ih bude na centralnoj svečanosti obilježavanja Dana Republike. Uvjeren sam da će i ovogodišnja aktivnost i posjeta Vladine delegacije dati nove rezultate", rekao je Đokić.

Svečanom obilježavanju Dana Republike u Štutgartu danas u 18.00 časova prisustvovaće predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik Vlade Srpske Srebrenka Golić i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić.

Obilježavanje Dana Republike u Štutgartu organizavalo je Predstavništvo Srpske u Njemačkoj.

U organizaciji tog Predstavništva juče su "Pošte Srpske" u Štutgartu predstavile poštanske marke.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kum

27.01.2018 14:42

Ha,ha,ha ovaj sveznali ministar pojma nema sta prica bitno je da stavi koju deviznu dnevnicu u djep i da vidi za koju narukvica ako ima sansu da uzme od kakve firme a da ga pitate koje to Njemacke firme rade sa RS mislim da pojma nema.

ODGOVORITE
Name

BOBA

27.01.2018 15:58

DA LI OVAJ ĐOKIĆ UOPŠTE RAZMIŠLJA O SEBI KAKV JE ,ŠTA RADI I KOJI JE POTRČKALO I UVLAKAČ. JA LIČNO KOD NJEGA SAMO VIDIM KAKO MU RASTE NOS .ZGADIO SE I BOGU I NARODU. KO NJEGA PODRŽAVA ALAL MU VJERA.

ODGOVORITE
Name

Niko

27.01.2018 19:21

Minister zvani 20 posto

ODGOVORITE