Херој Енис: Звезда ме није довела само за АБА лигу!

"Морао сам да будем стрпљив", тврди експлозивни Канађанин.

Кошарка 27.01.2018 | 11:15
Херој Енис: Звезда ме није довела само за АБА лигу!
Херој историјског тријумфа Црвене звезде над Олимпијакосом Дилан Енис стоји чврсто на земљи. 

Упркос томе што је са 21 поеном, осам ухваћених лопти и пет асистенција био кључна фигура, експлозивни Канађанин тврди да први тријумф над вишеструким европским шампионом мора што пре да буде заборављен.

"Било је сјајно, али морамо што пре да заборавимо на тријумф. Ова победа ће нам много значити, јер нас у понедељак чека велика утакмица (вечити дерби, прим. аут.) Лепо је бити део ове приче. Сјајна ствар", почео је Енис излагање пред новинарима у дворани Пионир.

О утакмици...

"Најважније је било да будемо добри у одбраним, а у нападу ће се све већ доћи. Тренер ми је пред почетак меча рекао да од мене очекује да будем добар у одбрани, што сам и испоштовао".

Тејлор Рочести вам је након утакмице рекао "добро дошао у Евролигу".

"Да, то ми је рекао. Много ми помаже... Он је један од најбољих плејмејкера у Евролиги, изузетно је паметна и помаже ми у свему".

Имао си сјајан учинак. Видели смо од тебе да можеш да играш на високом нивоу, али не на овом. Шта се десило?

"Морао сам да будем стрпљив. Тренер ми је рекао да верује у мене, саиграчи су ми пружили велику подршку и рекли су ми да ће моје време доћи. Звезда ме није довела да не верује да могу да играм на овом нивоу. Не само у АБА лиги, већ и у Евролиги".

Бираним речима је Енис говорио о искључењу Алимпијевића почетком трећег квартала.

"Он је велики емотивац. Лепо је видети тренера који се толико унесе у утакмицу. Када су га искључили, реаговали смо као тим, скупили се и дошли до велике победе", подвукао је Дилан Енис.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар