Heroj Enis: Zvezda me nije dovela samo za ABA ligu!

"Morao sam da budem strpljiv", tvrdi eksplozivni Kanađanin.

Košarka 27.01.2018 | 11:15
Heroj Enis: Zvezda me nije dovela samo za ABA ligu!
Heroj istorijskog trijumfa Crvene zvezde nad Olimpijakosom Dilan Enis stoji čvrsto na zemlji. 

Uprkos tome što je sa 21 poenom, osam uhvaćenih lopti i pet asistencija bio ključna figura, eksplozivni Kanađanin tvrdi da prvi trijumf nad višestrukim evropskim šampionom mora što pre da bude zaboravljen.

"Bilo je sjajno, ali moramo što pre da zaboravimo na trijumf. Ova pobeda će nam mnogo značiti, jer nas u ponedeljak čeka velika utakmica (večiti derbi, prim. aut.) Lepo je biti deo ove priče. Sjajna stvar", počeo je Enis izlaganje pred novinarima u dvorani Pionir.

O utakmici...

"Najvažnije je bilo da budemo dobri u odbranim, a u napadu će se sve već doći. Trener mi je pred početak meča rekao da od mene očekuje da budem dobar u odbrani, što sam i ispoštovao".

Tejlor Ročesti vam je nakon utakmice rekao "dobro došao u Evroligu".

"Da, to mi je rekao. Mnogo mi pomaže... On je jedan od najboljih plejmejkera u Evroligi, izuzetno je pametna i pomaže mi u svemu".

Imao si sjajan učinak. Videli smo od tebe da možeš da igraš na visokom nivou, ali ne na ovom. Šta se desilo?

"Morao sam da budem strpljiv. Trener mi je rekao da veruje u mene, saigrači su mi pružili veliku podršku i rekli su mi da će moje vreme doći. Zvezda me nije dovela da ne veruje da mogu da igram na ovom nivou. Ne samo u ABA ligi, već i u Evroligi".

Biranim rečima je Enis govorio o isključenju Alimpijevića početkom trećeg kvartala.

"On je veliki emotivac. Lepo je videti trenera koji se toliko unese u utakmicu. Kada su ga isključili, reagovali smo kao tim, skupili se i došli do velike pobede", podvukao je Dilan Enis.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar