Сфаиропулос: Звезда сада добро изгледа!

Тренер Олимпијакоса каже да је сезона дуга и да није превише забринут због пораза.

Кошарка 27.01.2018 | 10:45
Сфаиропулос: Звезда сада добро изгледа!
Тренер кошаркаша Олимпијакоса Јанис Сфаиропулос оценио је после пораза од Црвене звезде у хали Пионир да је Дилан Енис у последњој деоници отворио домаћину пут ка успеху, док је његова екипа лоше играла у одбрани. 

“Звезда је играла много боље у већем делу утакмице, посебно у последњој четвртини. На полувремену сам рекао играчима да морају чвршће у одбрани. У трећој четвртини смо почели добро у однрани, а имали смо и добар ритам у нападу када смо убацили 29 поена. Нажалост на старту последње четвртине изгубили пар лопти испод коша, Звезда дала неке лаке поене из контранапада. Након тога изгубили смо концентрацију, Енис погодио тешке тројке, било је тешко вратити се после тога”, рекао је Сфаиропулос на конференцији за новинаре после меча.

Он се није сложио са новинарском констатацијом да Олимпијакос није онако добра екипа као претходних сезона.

"Ми смо други на табели, ако сте заборавили, добили смо ЦСКА и Реал, било је одличних утакмица. Само у последњем периоду играмо нешто слабије. Нормално је да у оваквом ритму Евролиге имате успоне и падове. Ово је маратон, морате да имате менталну стабилност да се борите до самог краја".

Објаснио је са каквим се још проблемима суочава његова екипа.

“Имамо и пуно повреда. Ниједан меч од почетка сезоне нисмо одиграли комплетни. Зато немамо ни свежину, поготово играчи који су понели већи терет. Морамо да радимо напорно и добро тренирамо”.

Сфаиропулос је додао и да је Звезда показала да у овом тренутку изгледа добро.

“Звезда је сада у добром стању. О томе сам и говорио. Имате периоде када сте у паду и у налету. Звезда сада изгледа добро”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар