Sfairopulos: Zvezda sada dobro izgleda!

Trener Olimpijakosa kaže da je sezona duga i da nije previše zabrinut zbog poraza.

Košarka 27.01.2018 | 10:45
Sfairopulos: Zvezda sada dobro izgleda!
Trener košarkaša Olimpijakosa Janis Sfairopulos ocenio je posle poraza od Crvene zvezde u hali Pionir da je Dilan Enis u poslednjoj deonici otvorio domaćinu put ka uspehu, dok je njegova ekipa loše igrala u odbrani. 

“Zvezda je igrala mnogo bolje u većem delu utakmice, posebno u poslednjoj četvrtini. Na poluvremenu sam rekao igračima da moraju čvršće u odbrani. U trećoj četvrtini smo počeli dobro u odnrani, a imali smo i dobar ritam u napadu kada smo ubacili 29 poena. Nažalost na startu poslednje četvrtine izgubili par lopti ispod koša, Zvezda dala neke lake poene iz kontranapada. Nakon toga izgubili smo koncentraciju, Enis pogodio teške trojke, bilo je teško vratiti se posle toga”, rekao je Sfairopulos na konferenciji za novinare posle meča.

On se nije složio sa novinarskom konstatacijom da Olimpijakos nije onako dobra ekipa kao prethodnih sezona.

"Mi smo drugi na tabeli, ako ste zaboravili, dobili smo CSKA i Real, bilo je odličnih utakmica. Samo u poslednjem periodu igramo nešto slabije. Normalno je da u ovakvom ritmu Evrolige imate uspone i padove. Ovo je maraton, morate da imate mentalnu stabilnost da se borite do samog kraja".

Objasnio je sa kakvim se još problemima suočava njegova ekipa.

“Imamo i puno povreda. Nijedan meč od početka sezone nismo odigrali kompletni. Zato nemamo ni svežinu, pogotovo igrači koji su poneli veći teret. Moramo da radimo naporno i dobro treniramo”.

Sfairopulos je dodao i da je Zvezda pokazala da u ovom trenutku izgleda dobro.

“Zvezda je sada u dobrom stanju. O tome sam i govorio. Imate periode kada ste u padu i u naletu. Zvezda sada izgleda dobro”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar