Топић: Историјска побједа!

Помоћни тренер Звезде изјавио је да је Дилан Енис играч утакмице, али да и сви остали играчи заслужују честитке за победу над Олимпијакосом.

Кошарка 27.01.2018 | 13:45
Топић: Историјска побједа!
Миленко Топић водио је екипу Црвене звезде у последњих 17 минута утакмице 20. кола Евролиге против Олимпијакоса (89:78), па је по пропозицијама Евролиге мењао искљученог шефа стручног штаба Душана Алимпијевића и на конференцији за новинаре.

Ево како је текао разговор некадашњег крилног центра Звезде и репрезентативца Србије са представницима медија у дворани "Александар Николић"...

"Невероватна атмосфера и невероватна победа за нас. Играли смо без носилаца игре, без Антића и Фелдина и успели да прекинемо серију пораза од Олимпијакоса у Евролиги. Били смо решени да прекинемо доминацију Олимпијакоса, који није у идеалном моменту, излази из неких повреда и пораза, али то је њихов проблем. Пресрећан сам због момака који дају све од себе из дана у дан".

Повреда Давидовца?

"Мислим да је само контузија и да ће бити спреман за следећу утакмицу. То је дерби, понедељак у 21 час, у такмичењу које је нама прво по важности. Желимо да одржимо континуитет добрих резултата".

Дилан Енис?

"Енис је вечерас био одличан и први пут је дао овакав допринос, како у одбрани, тако и у организацији напада и егзекуцији. Већ неко време је са нама, види се да је све уигранији и био је изузетно значајан, посебно уз нешто лошију игру Рочестија и његове проблеме са фауловима у другом полувремену. Ту се појавио Дилан и својом вољом и борбеношћу заслужио епитет играча утакмице, мада сви заслужују похвале".

Реакција на тешке тренутке у трећој четвртини?

"На седам разлике за Олимпијакос, рекао сам на клупи 'полако, имамо их, ми ово нећемо изгубити'... Ово је можда и историјска победа за Звезду, мада свака победа у Евролиги доноси дозу самопоуздања. Дешавало се да после неких победа одиграмо лошије и без концентрације у АБА лиги, рецимо после Барселоне, али мислим да ови млади играчи све више уче како сезона одмиче и да нам то искуство помаже да неке мечеве решавамо рутински".

Како се Топић снашао у новој улози?

"То је посао другог тренера. Мораш да будеш спреман, јер се дешавају и овакве ствари. Тренер Алимпијевић је емотивно реаговао на једну одлуку судија, у Евролиги се то не прашта. Било је мало више буке на клупи него када је он ту, али успели смо да пронађемо прави пут".

Деби Алена Омића?

"Омић је са нама заиста кратко, али се показао као појачање, добро се уклопио, снашао и мислим да ће нам значити. Велики је, Милутинов је преко њега пронашао важан шут, имаће велику улогу у заштити обруча".

Статус Антића и Фелдина за "вечити" дерби?

"И даље су неспремни. Волели бисмо да на ту утакмицу истрчимо у пуном саставу. Видећемо, има још пар дана..."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар