Topić: Istorijska pobjeda!

Pomoćni trener Zvezde izjavio je da je Dilan Enis igrač utakmice, ali da i svi ostali igrači zaslužuju čestitke za pobedu nad Olimpijakosom.

Košarka 27.01.2018 | 13:45
Topić: Istorijska pobjeda!
Milenko Topić vodio je ekipu Crvene zvezde u poslednjih 17 minuta utakmice 20. kola Evrolige protiv Olimpijakosa (89:78), pa je po propozicijama Evrolige menjao isključenog šefa stručnog štaba Dušana Alimpijevića i na konferenciji za novinare.

Evo kako je tekao razgovor nekadašnjeg krilnog centra Zvezde i reprezentativca Srbije sa predstavnicima medija u dvorani "Aleksandar Nikolić"...

"Neverovatna atmosfera i neverovatna pobeda za nas. Igrali smo bez nosilaca igre, bez Antića i Feldina i uspeli da prekinemo seriju poraza od Olimpijakosa u Evroligi. Bili smo rešeni da prekinemo dominaciju Olimpijakosa, koji nije u idealnom momentu, izlazi iz nekih povreda i poraza, ali to je njihov problem. Presrećan sam zbog momaka koji daju sve od sebe iz dana u dan".

Povreda Davidovca?

"Mislim da je samo kontuzija i da će biti spreman za sledeću utakmicu. To je derbi, ponedeljak u 21 čas, u takmičenju koje je nama prvo po važnosti. Želimo da održimo kontinuitet dobrih rezultata".

Dilan Enis?

"Enis je večeras bio odličan i prvi put je dao ovakav doprinos, kako u odbrani, tako i u organizaciji napada i egzekuciji. Već neko vreme je sa nama, vidi se da je sve uigraniji i bio je izuzetno značajan, posebno uz nešto lošiju igru Ročestija i njegove probleme sa faulovima u drugom poluvremenu. Tu se pojavio Dilan i svojom voljom i borbenošću zaslužio epitet igrača utakmice, mada svi zaslužuju pohvale".

Reakcija na teške trenutke u trećoj četvrtini?

"Na sedam razlike za Olimpijakos, rekao sam na klupi 'polako, imamo ih, mi ovo nećemo izgubiti'... Ovo je možda i istorijska pobeda za Zvezdu, mada svaka pobeda u Evroligi donosi dozu samopouzdanja. Dešavalo se da posle nekih pobeda odigramo lošije i bez koncentracije u ABA ligi, recimo posle Barselone, ali mislim da ovi mladi igrači sve više uče kako sezona odmiče i da nam to iskustvo pomaže da neke mečeve rešavamo rutinski".

Kako se Topić snašao u novoj ulozi?

"To je posao drugog trenera. Moraš da budeš spreman, jer se dešavaju i ovakve stvari. Trener Alimpijević je emotivno reagovao na jednu odluku sudija, u Evroligi se to ne prašta. Bilo je malo više buke na klupi nego kada je on tu, ali uspeli smo da pronađemo pravi put".

Debi Alena Omića?

"Omić je sa nama zaista kratko, ali se pokazao kao pojačanje, dobro se uklopio, snašao i mislim da će nam značiti. Veliki je, Milutinov je preko njega pronašao važan šut, imaće veliku ulogu u zaštiti obruča".

Status Antića i Feldina za "večiti" derbi?

"I dalje su nespremni. Voleli bismo da na tu utakmicu istrčimo u punom sastavu. Videćemo, ima još par dana..."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar