''Рат'' Звезде и Делија! Док игра ко не треба - на нас не рачунајте!

Транспарент Делија на крају меча који се недвосмислено односи на последњу аквизицију Црвене звезде, Алена Омића, ком су током утакмице припадници ове навијачке групе звиждали.  Оштар протест "Делија": Док игра ко не треба, на нас не рачунајте! Ватрени навијачи Црвене звезде на крају меча између свог клуба и Олимпијакоса развили су транспарент на којем су написали да их неће бити више у "Пиониру".

Кошарка 26.01.2018 | 21:50
''Рат'' Звезде и Делија! Док игра ко не треба - на нас не рачунајте!
Велика победа Црвене звезде над Олимпијакосом (89:78), у мечу који је, између осталог, обележила и прилично чудна атмосфера у хали "Александар Николић".

Разлог је одлука навијачке групе Делије да звижди словеначком центру и последњем појачању црвено-белих Алену Омићу, коме је током представљања са трибине поручено "Омићу, одлази", уз транспарент "Шиптар, Хрват, Балија, нису моја братија!".

Већина навијача у хали ипак је пружила подршку Словенцу и повицима "Ален Омић" и аплаузима одговорила на звиждуке, а он је на дебију забележио 6 поена и 6 скокова.

Делије су пред сам крај сусрета "избациле" и други транспарент на коме је писало "Хвала управи за радост и титуле, док игра ко не треба на нас не рачунајте", а није тешко закључити да су најватренији навијачи поручили да неће долазити на утакмице док за клуб игра Ален Омић.

Подсетимо, Делије су до сада бојкотовале АБА Лигу, а сада неће долазити ни на евролигашке мечеве.

Оштар протест "Делија": Док игра ко не треба, на нас не рачунајте! Ватрени навијачи Црвене звезде на крају меча између свог клуба и Олимпијакоса развили су транспарент на којем су написали да их неће бити више у "Пиониру".

На транспаренту је писало "Хвала управи за радост и титуле, док игра ко не треба на нас не рачунајте".

Са оваквом одлуком се не слажу све присталице црвено-белих боја, па ће тако београдски клуб имати подршку навијача, али и не оних најватренијих.

До овога је дошло пошто "Делије" нису задовољно доласком Алена Омића у Црвену звезду.

Пред почетак утакмице ватрени навијачи Црвене звезде написали су на транспаренту да "Шиптар, Хрват, Балија, нису моја братија".

До је наишло на велико негодовање остатка публике, која је подржавала Омића током читавих 40 минута утакмице.

"Делије" су Омићу звиждали и викали "одлази, одлази", док је остатак Пионира звиждао њима и тапшало Омићу. Кулминација се десила на крају утакмице када је на трибину доспео нови транспарент.

Подсећамо, Омић када је дошао у Звезду рекао је следеће.

"Народ у Србији доживљавам као себи близак, уосталом имао сам још знатно раније идеју да аплицирам за српски пасош уз матерњи словеначки. Ја као Словенац нисам што се вере тиче неко кога то баш занима, одмах и да додам, људе делим на оне добре и лоше, трећег нема. Ако баш некога и интересује, атеиста сам, па нека буде да је Црвена звезда моја нада и вера, јер је мени кошарка на првом месту", рекао је Омић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ц

27.01.2018 09:13

Сад се види колико има мрзје код тих навијаца.Иако се момак изјаснио као атеиста ниста незнаци.Смета име и презиме пави видите које нациналиста.Треба одмах напустит та ј клуб .Таког момка узеце свакии клуб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

27.01.2018 12:37

Не треба он напуштати клуб, него клуб и држава се требају ријешити ових бандита који чине зло и штету на утакмицама. Погледај портале по Србији и коментаре, 99% људи немисли тако и немрзи неког другог због националности и вјере, већ даје подршку Омићу. Ово је зло које постоји у свакој држави бивше Југославије, али до сада се нико хтио са њим обрачунати.