''Rat'' Zvezde i Delija! Dok igra ko ne treba - na nas ne računajte!

Transparent Delija na kraju meča koji se nedvosmisleno odnosi na poslednju akviziciju Crvene zvezde, Alena Omića, kom su tokom utakmice pripadnici ove navijačke grupe zviždali.  Oštar protest "Delija": Dok igra ko ne treba, na nas ne računajte! Vatreni navijači Crvene zvezde na kraju meča između svog kluba i Olimpijakosa razvili su transparent na kojem su napisali da ih neće biti više u "Pioniru".

Košarka 26.01.2018 | 21:50
''Rat'' Zvezde i Delija! Dok igra ko ne treba - na nas ne računajte!
Velika pobeda Crvene zvezde nad Olimpijakosom (89:78), u meču koji je, između ostalog, obeležila i prilično čudna atmosfera u hali "Aleksandar Nikolić".

Razlog je odluka navijačke grupe Delije da zviždi slovenačkom centru i poslednjem pojačanju crveno-belih Alenu Omiću, kome je tokom predstavljanja sa tribine poručeno "Omiću, odlazi", uz transparent "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija!".

Većina navijača u hali ipak je pružila podršku Slovencu i povicima "Alen Omić" i aplauzima odgovorila na zvižduke, a on je na debiju zabeležio 6 poena i 6 skokova.

Delije su pred sam kraj susreta "izbacile" i drugi transparent na kome je pisalo "Hvala upravi za radost i titule, dok igra ko ne treba na nas ne računajte", a nije teško zaključiti da su najvatreniji navijači poručili da neće dolaziti na utakmice dok za klub igra Alen Omić.

Podsetimo, Delije su do sada bojkotovale ABA Ligu, a sada neće dolaziti ni na evroligaške mečeve.

Oštar protest "Delija": Dok igra ko ne treba, na nas ne računajte! Vatreni navijači Crvene zvezde na kraju meča između svog kluba i Olimpijakosa razvili su transparent na kojem su napisali da ih neće biti više u "Pioniru".

Na transparentu je pisalo "Hvala upravi za radost i titule, dok igra ko ne treba na nas ne računajte".

Sa ovakvom odlukom se ne slažu sve pristalice crveno-belih boja, pa će tako beogradski klub imati podršku navijača, ali i ne onih najvatrenijih.

Do ovoga je došlo pošto "Delije" nisu zadovoljno dolaskom Alena Omića u Crvenu zvezdu.

Pred početak utakmice vatreni navijači Crvene zvezde napisali su na transparentu da "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija".

Do je naišlo na veliko negodovanje ostatka publike, koja je podržavala Omića tokom čitavih 40 minuta utakmice.

"Delije" su Omiću zviždali i vikali "odlazi, odlazi", dok je ostatak Pionira zviždao njima i tapšalo Omiću. Kulminacija se desila na kraju utakmice kada je na tribinu dospeo novi transparent.

Podsećamo, Omić kada je došao u Zvezdu rekao je sledeće.

"Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački. Ja kao Slovenac nisam što se vere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude delim na one dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vera, jer je meni košarka na prvom mestu", rekao je Omić.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

C

27.01.2018 09:13

Sad se vidi koliko ima mrzje kod tih navijaca.Iako se momak izjasnio kao ateista nista neznaci.Smeta ime i prezime pavi vidite koje nacinalista.Treba odmah napustit ta j klub .Takog momka uzece svakii klub.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

27.01.2018 12:37

Ne treba on napuštati klub, nego klub i država se trebaju riješiti ovih bandita koji čine zlo i štetu na utakmicama. Pogledaj portale po Srbiji i komentare, 99% ljudi nemisli tako i nemrzi nekog drugog zbog nacionalnosti i vjere, već daje podršku Omiću. Ovo je zlo koje postoji u svakoj državi bivše Jugoslavije, ali do sada se niko htio sa njim obračunati.