Шаровић: Волио бих да сте у праву

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић тврди да је Српска изашла из економске кризе и да њена економија иде узлазном линијом. - Волио бих да је тако, али стварност је другачија, одговорио јој је министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић (СДС).

Република Српска 26.01.2018 | 20:56
Шаровић: Волио бих да сте у праву
"Екомска ситуација у Републици Српској је далеко боља него прије неколико година када смо били пртиснути свјетском кризом'', тврди Цвијановићева и додаје да је успјешно пребродјена криза у Српској.

"Много тога смо постигли. Последње двије године завршили смо успјешно и сада идемо даље. Биљежимо раст, остварили смо рекордне бројеве када је у питању запосленост и други макроекономски показатељи.То показује да смо изашли из кризе и да се крећемо узлазном питањом'', истиче Цвијановић.

Еуфорију и економски оптимизам премијерке не дијели Шаровић. Он каже да би волио да су информације о економском напредку Републике Српске које износи Цвијановићева тачне али стање је нажалост знатно другачије.



Шаровића брине катастрофално низак ниво инвестиција у Српској без којих нема нових радних мјеста.

,,Нема нових погона,нових фабрика,нема нове производње.То се одражава на недостатак нових радних мјеста и одлазак мледих из Републике Српске'', каже Шаровић и поручује да је перспектива Републике Српске лоша уколико се неке ствари драматично не промијене.

Шаровић тврди да Република Српска има довољно ресурса да годишње привуче милијарду марака инвестиција али додаје да инвеститори траже сигурност.Зато,сматра Шаровић актуелна Влада,али и остали у Српској треба да се усмјенре ка економским а не неким другим темама које нас,како каже,запљускују из дана у дан.

,,Треба да се такмичимо и мјеримо према томе колико смо способни и вриједни и колико можемо да донесемо новца и довучемо страних инвеститора у Републику Српску.То треба да буде квалитет свих нас'',сматра Шаровић и упозорава да без нових инвестиција Српска не може очекивати боље дане.

,,Од тога директно зависи и то да ли ће наша омладина остати у Републици Српској или ће шансу тражити негдје друго'',сматра Шаровић.

За премијерку Цвијановић тренд одласка младих јесте забрињавајући али сматра да то није појава само у Републици Српској.

,,Имамо масовне миграције и из неких земаља Европке уније, напримјер из Хрватске. Морамо се навикнути да су миграције тренд. Наравно да треба створити економске услове и претпоставке за запошљавање али кључ на ствар је реформа нашег образовног система'',закључује Цвијановић.



БН телевизија

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ГРУЈО

26.01.2018 20:06

САРОВИЦУ ....ЗЕЉКА СЕ РАЗАМИЈЕ У ЕКОНОМИЈУ КАО ЈА У АСТРОНАУТИКУ,,,ПО ПРОФЕСИЈИ САМ ГРАДЈЕВИНАЦ А ОНА ЛАЈЕ И ЗГРАДЕ КОЈУ САМ ЈА ГРАДИО...А МОЈА ПЕНЗИЈА ЈЕ НАКОН 40 ГОДИНА УГОДНО 380 КМ..ИМАС ДИГНИТЕТ И МОЛИМ ТЕ НЕМОЈ СЕ СА САЛАБАЗЕРИМА ....НИЈЕ ТО ТВОЈ НИВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ро

26.01.2018 20:07

Коме она то прича ? Оде народ вани па ће одмах рећи да је мање људи на бироу.Већа запосленост.Јесте ал у Њемачкој.Она прича наивним будалама и вјерују јој само ови што раде на будзету а они су гласачко тијело власти.По томе се види пропаст РС.Све корумпирано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудост

26.01.2018 21:23

Зена лупета.По обицају.

Name

Борац

26.01.2018 21:25

Ко за ову патолошку лажљивицу може гласати тај треба озбиљно да се запита да ли је нормалан, а ја му одговорно тврдим да није. Њој је под хитно потребна психолошка терапија и луђачка кошуља.

Name

Само ја

26.01.2018 20:16

Фактицки 113% лазем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

26.01.2018 21:14

Од ње се боље и неможе очекивати. Она од посла којим би се требала бавити нема појма. Иста је будала и онај који ју је ставио и држи на овој позицији. Код ових владајућих је систем што горе то боље. Овај народ и не треба да боље живи јер их је и бирао. Она прича бајке а они слушају. Невјарују својим очима већ Милиним лажима. Изумријећете бокци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

26.01.2018 21:41

Шта зна наставница о економији? Баја јој рекао шта да прича. наравно је да је мање незапослених, јер одлазе млади вани, скидају се са бироа и стварају привидну слику да је боље. А баја има рјешење за економију. Штампао би новац, само ето не може јер штампарија није у његовим рукама. И хвала богу да није, јер би нам увалио још и хиперинфлацију. Шаровић је способан, једноставан, скроман и реалан човјек и наравно да зна гдје у нас шкрипи. Али као да нама требају паметни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАНКО КОЦКИЦА

27.01.2018 00:43

Тамо су куће од чоколаде...Хоће ли неко више да пробуди ову транџу и да је отјера из политике,ова жена од толиког њеног уживања и живота који живи и не види ништа поред и спред себе,ово је страшно.

Name

ПОСАВАЦ

27.01.2018 10:02

У Републици Српској се мозе врло јасно забиљезити раст ЗАДУЗИВАЊА, ПЉАЦКЕ И КОПРУПЦИЈЕ. Остало је у катастрофалном стању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.01.2018 17:33

Саровиц је један од рједких примјера рада и напретка.