Šarović: Volio bih da ste u pravu

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović tvrdi da je Srpska izašla iz ekonomske krize i da njena ekonomija ide uzlaznom linijom. - Volio bih da je tako, ali stvarnost je drugačija, odgovorio joj je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović (SDS).

Republika Srpska 26.01.2018 | 20:56
Šarović: Volio bih da ste u pravu
"Ekomska situacija u Republici Srpskoj je daleko bolja nego prije nekoliko godina kada smo bili prtisnuti svjetskom krizom'', tvrdi Cvijanovićeva i dodaje da je uspješno prebrodjena kriza u Srpskoj.

"Mnogo toga smo postigli. Poslednje dvije godine završili smo uspješno i sada idemo dalje. Bilježimo rast, ostvarili smo rekordne brojeve kada je u pitanju zaposlenost i drugi makroekonomski pokazatelji.To pokazuje da smo izašli iz krize i da se krećemo uzlaznom pitanjom'', ističe Cvijanović.

Euforiju i ekonomski optimizam premijerke ne dijeli Šarović. On kaže da bi volio da su informacije o ekonomskom napredku Republike Srpske koje iznosi Cvijanovićeva tačne ali stanje je nažalost znatno drugačije.



Šarovića brine katastrofalno nizak nivo investicija u Srpskoj bez kojih nema novih radnih mjesta.

,,Nema novih pogona,novih fabrika,nema nove proizvodnje.To se odražava na nedostatak novih radnih mjesta i odlazak mledih iz Republike Srpske'', kaže Šarović i poručuje da je perspektiva Republike Srpske loša ukoliko se neke stvari dramatično ne promijene.

Šarović tvrdi da Republika Srpska ima dovoljno resursa da godišnje privuče milijardu maraka investicija ali dodaje da investitori traže sigurnost.Zato,smatra Šarović aktuelna Vlada,ali i ostali u Srpskoj treba da se usmjenre ka ekonomskim a ne nekim drugim temama koje nas,kako kaže,zapljuskuju iz dana u dan.

,,Treba da se takmičimo i mjerimo prema tome koliko smo sposobni i vrijedni i koliko možemo da donesemo novca i dovučemo stranih investitora u Republiku Srpsku.To treba da bude kvalitet svih nas'',smatra Šarović i upozorava da bez novih investicija Srpska ne može očekivati bolje dane.

,,Od toga direktno zavisi i to da li će naša omladina ostati u Republici Srpskoj ili će šansu tražiti negdje drugo'',smatra Šarović.

Za premijerku Cvijanović trend odlaska mladih jeste zabrinjavajući ali smatra da to nije pojava samo u Republici Srpskoj.

,,Imamo masovne migracije i iz nekih zemalja Evropke unije, naprimjer iz Hrvatske. Moramo se naviknuti da su migracije trend. Naravno da treba stvoriti ekonomske uslove i pretpostavke za zapošljavanje ali ključ na stvar je reforma našeg obrazovnog sistema'',zaključuje Cvijanović.



BN televizija

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

GRUJO

26.01.2018 20:06

SAROVICU ....ZELJKA SE RAZAMIJE U EKONOMIJU KAO JA U ASTRONAUTIKU,,,PO PROFESIJI SAM GRADJEVINAC A ONA LAJE I ZGRADE KOJU SAM JA GRADIO...A MOJA PENZIJA JE NAKON 40 GODINA UGODNO 380 KM..IMAS DIGNITET I MOLIM TE NEMOJ SE SA SALABAZERIMA ....NIJE TO TVOJ NIVO

ODGOVORITE
Name

Ro

26.01.2018 20:07

Kome ona to priča ? Ode narod vani pa će odmah reći da je manje ljudi na birou.Veća zaposlenost.Jeste al u Njemačkoj.Ona priča naivnim budalama i vjeruju joj samo ovi što rade na budzetu a oni su glasačko tijelo vlasti.Po tome se vidi propast RS.Sve korumpirano.

ODGOVORITE
Name

Ludost

26.01.2018 21:23

Zena lupeta.Po obicaju.

Name

Borac

26.01.2018 21:25

Ko za ovu patološku lažljivicu može glasati taj treba ozbiljno da se zapita da li je normalan, a ja mu odgovorno tvrdim da nije. Njoj je pod hitno potrebna psihološka terapija i luđačka košulja.

Name

Samo ja

26.01.2018 20:16

Fakticki 113% lazem

ODGOVORITE
Name

Borac

26.01.2018 21:14

Od nje se bolje i nemože očekivati. Ona od posla kojim bi se trebala baviti nema pojma. Ista je budala i onaj koji ju je stavio i drži na ovoj poziciji. Kod ovih vladajućih je sistem što gore to bolje. Ovaj narod i ne treba da bolje živi jer ih je i birao. Ona priča bajke a oni slušaju. Nevjaruju svojim očima već Milinim lažima. Izumrijećete bokci.

ODGOVORITE
Name

Draško

26.01.2018 21:41

Šta zna nastavnica o ekonomiji? Baja joj rekao šta da priča. naravno je da je manje nezaposlenih, jer odlaze mladi vani, skidaju se sa biroa i stvaraju prividnu sliku da je bolje. A baja ima rješenje za ekonomiju. Štampao bi novac, samo eto ne može jer štamparija nije u njegovim rukama. I hvala bogu da nije, jer bi nam uvalio još i hiperinflaciju. Šarović je sposoban, jednostavan, skroman i realan čovjek i naravno da zna gdje u nas škripi. Ali kao da nama trebaju pametni...

ODGOVORITE
Name

BRANKO KOCKICA

27.01.2018 00:43

Tamo su kuće od čokolade...Hoće li neko više da probudi ovu trandžu i da je otjera iz politike,ova žena od tolikog njenog uživanja i života koji živi i ne vidi ništa pored i spred sebe,ovo je strašno.

Name

POSAVAC

27.01.2018 10:02

U Republici Srpskoj se moze vrlo jasno zabiljeziti rast ZADUZIVANJA, PLJACKE I KOPRUPCIJE. Ostalo je u katastrofalnom stanju.

ODGOVORITE
Name

Re

27.01.2018 17:33

Sarovic je jedan od rjedkih primjera rada i napretka.