АО - Федерер: Нисам хтио овако у финале!

Видим зашто је победио Новака! Роџер Федерер разочаран је што је Хјеон Чунг морао да преда меч полуфинала Аустралијан опена.

Тенис 26.01.2018 | 18:15
АО - Федерер: Нисам хтио овако у финале!
Јужнокорејац је због проблема са жуљевима одустао од игре у другом сету, при 6:1, 5:2 за импресивног Швајцарца.

"Мислио сам да је добро у првом сету, нисам могао да кажем шта је проблем. У другом сам осетио да је спорији. Имао је приблема са жуљем, много. У једном тренутку то је превише, можеш само да погоршаш ствар. Срећан сам што сам у финалу, али не волим што је овако. Имао је диван турнир", рекао је Федерер.

Федерер је доминирао против највећег изненађења турнира, 15-година млађег Чунга.

"Имао је проблема да се бори данас. Видело се да нешто није у реду, али је био изузетно смирен. Мислим да ће бити изврстан играч, у првих десет сигурно. Видим зашто је победио Новака Ђоковића и Александра Зверева. Биће сјајан, сјајан играч", додао је Швајцарац.

Федерер ће се за 20. Гренд слем титулу борити са хрватским тенисером Марином Чилићем, кога је победио у финалу Вимблдона прошле године.

"Видели смо против Рафе и Едмунда колико је снажан. Он је сјајан момак. У финалу Вимблдона је имао сличних проблема као Чунг. Помоћи ће му што је имао два слободна дана и што се није намучио у полуфиналу. Видећемо свежег Марина. Играли смо пре неколико месеци на одмору на Малдивима. Обојица смо тражили ударача за спаринг", открио је Федерер.

Иако има 36 година, Швајцарац је и даље осваја Гренд слемове.

"Знам колико је тешко освајати велике турнире. Пре неколико година налетео сам на Новака и Рафу који су ме дуго блокирали. Бићу срећан ако освојим још један ГС пре пензије. Сада сам на меч од тога. Имам лепу трофејну собу. Понекад кад уђем одушевим се, а понекад помислим "то је само тенис". Лепо је гледати те трофеје и олимпијске медаље када су нам пријатељи у посети. Радио сам напорно на томе", истакао је Федекс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар