AO - Federer: Nisam htio ovako u finale!

Vidim zašto je pobedio Novaka! Rodžer Federer razočaran je što je Hjeon Čung morao da preda meč polufinala Australijan opena.

Tenis 26.01.2018 | 18:15
AO - Federer: Nisam htio ovako u finale!
Južnokorejac je zbog problema sa žuljevima odustao od igre u drugom setu, pri 6:1, 5:2 za impresivnog Švajcarca.

"Mislio sam da je dobro u prvom setu, nisam mogao da kažem šta je problem. U drugom sam osetio da je sporiji. Imao je priblema sa žuljem, mnogo. U jednom trenutku to je previše, možeš samo da pogoršaš stvar. Srećan sam što sam u finalu, ali ne volim što je ovako. Imao je divan turnir", rekao je Federer.

Federer je dominirao protiv najvećeg iznenađenja turnira, 15-godina mlađeg Čunga.

"Imao je problema da se bori danas. Videlo se da nešto nije u redu, ali je bio izuzetno smiren. Mislim da će biti izvrstan igrač, u prvih deset sigurno. Vidim zašto je pobedio Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva. Biće sjajan, sjajan igrač", dodao je Švajcarac.

Federer će se za 20. Grend slem titulu boriti sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem, koga je pobedio u finalu Vimbldona prošle godine.

"Videli smo protiv Rafe i Edmunda koliko je snažan. On je sjajan momak. U finalu Vimbldona je imao sličnih problema kao Čung. Pomoći će mu što je imao dva slobodna dana i što se nije namučio u polufinalu. Videćemo svežeg Marina. Igrali smo pre nekoliko meseci na odmoru na Maldivima. Obojica smo tražili udarača za sparing", otkrio je Federer.

Iako ima 36 godina, Švajcarac je i dalje osvaja Grend slemove.

"Znam koliko je teško osvajati velike turnire. Pre nekoliko godina naleteo sam na Novaka i Rafu koji su me dugo blokirali. Biću srećan ako osvojim još jedan GS pre penzije. Sada sam na meč od toga. Imam lepu trofejnu sobu. Ponekad kad uđem oduševim se, a ponekad pomislim "to je samo tenis". Lepo je gledati te trofeje i olimpijske medalje kada su nam prijatelji u poseti. Radio sam naporno na tome", istakao je Fedeks.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar