Званично: Максимовић у Спартаку!

Максимовић и званично напустио Напуљ и отишао у Москву! Српски штопер Никола Максимовић званично је прешао у Спартак Москву, где ће до краја сезоне играти на позајмици из Наполија.  Руски шампион пожелео добродошлицу српском штоперу.

Фудбал 26.01.2018 | 17:30
Званично: Максимовић у Спартаку!
Репрезентативац Србије је ове сезоне само четири пута наступио за Наполи, у који је дошао 2016. године из Торина за 26 милиона евра, чиме је постао најскупљи српски фудбалер у историји, али се није снашао у тиму подно Везува.

Максимовић је каријеру почео у Слободи из Ужица, а играо је још за Црвену звезду.

За репрезентацију Србије је наступио 20 пута и био је део тима који је изборио пласман на Светско првенство у Русији.

Поред њега, првак Русије, који ће за позајмицу Максимовића платити 9.000.000 евра, са могућношћу откупа на крају сезоне, жели да у своје доведе и Адема Љајића, још једног репрезентативца наше земље.

Дилеме више нема: Никола Максимовић ће у наредних шест месеци бранити боје московског Спартака као позајмљени фудбалер Наполија. После медицинских прегледа у главном граду Русије некадашњи штопер Црвене звезде обавезао се на верност клубу са Откријете Арене.

О томе сведочи и чињеница да је Спартак из Москве на званичном Твитер налогу пожелео добродошлицу српском штоперу. Момак из Бајине Баште долази као велика жеља тренера Масима Карере што би требало да значи да ће имати значајну минутажу и имати шансу да у доброј форми дочека Мундијал у Русији.

Спартак је шестомесечну позајмицу платио 2.200.000 евра, али неће имати право да откупиМаксимовићев уговор.  Играч ће до јуна у Москви инкасирати 800.000 евра.

Спартак ће бити идеална прилика за Максимовића да рехаблитује каријеру. Иако га је Наполи платио 27 милиона евра високи дефанзивац практично није добио континуирану шансу код тренер Мауриција Сарија. Ове сезоне одиграо је свега четири утакмице за клуб са југа Италије.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар