Најужа улица од 30 центиметара

Најужа улица, широка само 30 центиметара, смјештена је у старој језгри ирачке пријестолнице Багдада.

Занимљивости 26.01.2018 | 13:52
Најужа улица од 30 центиметара
Налази се између кућа старих више од девет деценија у багдадском Кесреу. Локално становништво улицу зове "дербуне", што у преводу значи "уска улица".

Дуга је 70 метара, а постоји осам кућа чији се излази налазе у овој улици. Куће су старе, занемарене и мале што додатно отежава живот људи који живе у њима.

Ниједно возило не може ући у улицу, а становници све ствари које купују, а које су потребне за кућу, превозе на бициклима или неким другим ручним превозима. Међутим, некада ни то није довољно.

Један од власника куће у "најужој улици" Yасир Мутассар изјавио је да нису у могућности у кућу унијети или купити било коју врсту намјештаја.

"Купио сам машину за веш, али нисам је успио довести до куће. Сатима сам чекао на почетку улице. Након тога сам је продао некоме другом", испричао је Мутассар.

Међутим, упркос свим тим потешкоћама, у овој улици живи већ 35 година. И Ебу Абдуллах живи у овој улици у Багдаду. Према његовим ријечима, кроз улицу не може проћи ни џеназа.

"Уколико премине неко из улице сандук преко крова пребацујемо до споредне улице и онда на гробље", испричао је Ебу Абдулах.

У овој улици, додао је, годинама заједно живе сунити и шиитски Арапи.

Коментари / 0

Оставите коментар