Бизарна прича о "срећном дјечаку"

У емисији "Код нас дома" на Хрватској радио-телевизији објављен је бизаран прилог о "генијалном Загрепчанину" Живку Парцу, који говори "о срећном дјетињству у НДХ" и показује фигурице Адолфа Хитлера, усташких војника и њемачких тенкова са којима се играо као мали.

Регион 26.01.2018 | 13:16
Бизарна прича о "срећном дјечаку"
У прилогу се приказује слика Живковог оца у војној униформи уз глас који каже да је Живко имао само пет година када му је отац ветеринар нестао у Русији са већим дијелом Здруга лакопревозне Друге хрватске легије у борбама код Дона 1942. године, преноси портал "Индеx".

Овај портал истиче да то преведено на обичан језик значи да је Парчев отац био припадник усташке војске која је погинула у нацистичком походу на Русију.

Парац затим каже да није било играчака "не би било срећног дјетињства", након чега слиједи кадар играчке фигурице Адолфа Хитлера који салутира уздигнутом десницом, односно злогласним нацистичким поздравом.

"То је, наиме, играчка из срећног дјетињства Живка Парца", наводи "Индекс" и додаје да Парац још каже да се након 1945. године "почело животарити", а да су му играчке остале да се сјећа тих лијепих дана и да се њима игра.

"Индекс" наводи да је ту спорно што су те играчкице уствари фигурице усташких војника и њемачких тенкова.

"Врхунац морбидности у прилогу десио се када је Парац рекао да је сваке године пред Божић писао писмо `малом Исусу` тражећи разне играчке, а једне је написао како више не жели војнике јер их већ има довољно, него само главе", преноси "Индекс".

Прилог завршава тиме како Парац у свом посједу има јако вриједан "цијели комплет такозваног ратног ендехазијског Забавника".

Хрватски портал наводи да је у три минута овог прилога Хрватска радио-телевизија "демонстрирала завидан ниво историјског ревизионизма и апологије злочиначке НДХ".

Индеx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар