Bizarna priča o "srećnom dječaku"

U emisiji "Kod nas doma" na Hrvatskoj radio-televiziji objavljen je bizaran prilog o "genijalnom Zagrepčaninu" Živku Parcu, koji govori "o srećnom djetinjstvu u NDH" i pokazuje figurice Adolfa Hitlera, ustaških vojnika i njemačkih tenkova sa kojima se igrao kao mali.

Region 26.01.2018 | 13:16
Bizarna priča o "srećnom dječaku"
U prilogu se prikazuje slika Živkovog oca u vojnoj uniformi uz glas koji kaže da je Živko imao samo pet godina kada mu je otac veterinar nestao u Rusiji sa većim dijelom Zdruga lakoprevozne Druge hrvatske legije u borbama kod Dona 1942. godine, prenosi portal "Index".

Ovaj portal ističe da to prevedeno na običan jezik znači da je Parčev otac bio pripadnik ustaške vojske koja je poginula u nacističkom pohodu na Rusiju.

Parac zatim kaže da nije bilo igračaka "ne bi bilo srećnog djetinjstva", nakon čega slijedi kadar igračke figurice Adolfa Hitlera koji salutira uzdignutom desnicom, odnosno zloglasnim nacističkim pozdravom.

"To je, naime, igračka iz srećnog djetinjstva Živka Parca", navodi "Indeks" i dodaje da Parac još kaže da se nakon 1945. godine "počelo životariti", a da su mu igračke ostale da se sjeća tih lijepih dana i da se njima igra.

"Indeks" navodi da je tu sporno što su te igračkice ustvari figurice ustaških vojnika i njemačkih tenkova.

"Vrhunac morbidnosti u prilogu desio se kada je Parac rekao da je svake godine pred Božić pisao pismo `malom Isusu` tražeći razne igračke, a jedne je napisao kako više ne želi vojnike jer ih već ima dovoljno, nego samo glave", prenosi "Indeks".

Prilog završava time kako Parac u svom posjedu ima jako vrijedan "cijeli komplet takozvanog ratnog endehazijskog Zabavnika".

Hrvatski portal navodi da je u tri minuta ovog priloga Hrvatska radio-televizija "demonstrirala zavidan nivo istorijskog revizionizma i apologije zločinačke NDH".

Index.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar