ЕП - Анализа и најава: Вријеме је за тотални рукомет!

Французи делују недодирљиво, Шпанци спас виде у хоботници Штербику! Данас су на програму полуфинални дуели на рукометном првенству Европе.

Остали спортови 26.01.2018 | 15:30
ЕП - Анализа и најава: Вријеме је за тотални рукомет!
Време је за тотални рукомет. О укусима се може расправљати, али не о утиску да су се у полуфинале Првенства Европе у Хрватској пласирале четири најбоље селекције. Истина, Швеђани, који ће се данас намерити на Данску (2030), одиграли су само једну зрелу партију. Ону против Хрватске. Међутим, показали су да се саткани од шампионско материјала и да данас могу да направе мало изненађење.

У првом полуфиналу састају се Француска и Шпанија (18.00). Галски Петлови делују недодрљиво, тактичку надмоћ су демонстирали и против Хрватске. Са друге стране Шпанија се домогла полуфинала тријумфом над још увек актуленим прваком Европе Немачком, а кључна је била серија од 8:0 почетком другог полувремена.

Французи су добили три претходна дуела против Шпаније.

„Овога пута нам неће бити лако. Против Македоније и Словеније видели смо Шпанију у добром и лошем издању. До сада смо се фокусирали на нашу игру, сада ћемо мало да се посветимо и анализи“, рекао је бек Француске Ремили.

Шпанци имају великих проблема са повредама. Први голман Гонзало Перез је покидао лигаменте колена, па је хитан позив упућен Арпаду Штербику. Управо би бивши репрезентативац Југославије могао да буде озбиљан адут Шпанаца. Он се повукао из националног тима 2016.године, али у оваквом тренутку није могао да одбије позив.

Извор: моззартспорт

Фото Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар