EP - Analiza i najava: Vrijeme je za totalni rukomet!

Francuzi deluju nedodirljivo, Španci spas vide u hobotnici Šterbiku! Danas su na programu polufinalni dueli na rukometnom prvenstvu Evrope.

Ostali sportovi 26.01.2018 | 15:30
EP - Analiza i najava: Vrijeme je za totalni rukomet!
Vreme je za totalni rukomet. O ukusima se može raspravljati, ali ne o utisku da su se u polufinale Prvenstva Evrope u Hrvatskoj plasirale četiri najbolje selekcije. Istina, Šveđani, koji će se danas nameriti na Dansku (2030), odigrali su samo jednu zrelu partiju. Onu protiv Hrvatske. Međutim, pokazali su da se satkani od šampionsko materijala i da danas mogu da naprave malo iznenađenje.

U prvom polufinalu sastaju se Francuska i Španija (18.00). Galski Petlovi deluju nedodrljivo, taktičku nadmoć su demonstirali i protiv Hrvatske. Sa druge strane Španija se domogla polufinala trijumfom nad još uvek aktulenim prvakom Evrope Nemačkom, a ključna je bila serija od 8:0 početkom drugog poluvremena.

Francuzi su dobili tri prethodna duela protiv Španije.

„Ovoga puta nam neće biti lako. Protiv Makedonije i Slovenije videli smo Španiju u dobrom i lošem izdanju. Do sada smo se fokusirali na našu igru, sada ćemo malo da se posvetimo i analizi“, rekao je bek Francuske Remili.

Španci imaju velikih problema sa povredama. Prvi golman Gonzalo Perez je pokidao ligamente kolena, pa je hitan poziv upućen Arpadu Šterbiku. Upravo bi bivši reprezentativac Jugoslavije mogao da bude ozbiljan adut Španaca. On se povukao iz nacionalnog tima 2016.godine, ali u ovakvom trenutku nije mogao da odbije poziv.

Izvor: mozzartsport

Foto Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar