ШПА - Куп: Зна се, ипак, ко је главни у Барселони!

Еспањол је успео да савлада градског ривала у првом мечу четвртфинала Купа краља, међутим, не и да сачува предност у реваншу. Кутињо дебитовао.  Барса у полуфиналу - Ноу Камп видео Кутиња, Меси и Суарез опет без милости! Блауграна победила Еспањол са 2:0 у реваншу четвртфинала Купа краља.

Фудбал 25.01.2018 | 23:43
ШПА - Куп: Зна се, ипак, ко је главни у Барселони!
Девет година требало је фудбалерима Еспањола да савладају Барселону, али радост навијача плаво-белих није дуго трајала. Седам дана имали су на располагању да задиркују присталице градског ривала, а онда су брзопотезно враћени у реалност.

У реваншу четвртфинала Купа краља, Барселона је победила 2:0 и надокнадила 0:1 из прве утакмице.

Већ у 9. минуту Лионел Меси је проиграо Алеиша Видала на десној страни, он центрирао у петерац, а тамо Луис Суарез ударцем главом у паду анулирао предност Еспањола.

Контролисали су домаћи играчи дешавања на терену, нападали, па је у 25. минуту је Лионел Меси дуплирао предност Барсе и најавио ко ће у полуфинале. Имао је, додуше, Аргентинац срећу да лопта после његовог шута са 17 метара погоди Налда и промени правац...

Био је то 4.000 гол Барселоне на стадиону Камп Ноу у званичним утакмицама, а Меси их је постигао 308, уз 102 асистенције, што значи да је директно учествовао у 10,2 одсто тих голова. Заиста податак за дивљење!

Иако је било још много времена да се игра после другог гола, домаћин је овај пут био благ према градском ривалу, те је за разлику од неколико претходних дуела Барселоне и Еспањола, овај завршен без четири-пет голова у мрежи плаво-белих.

Уочи утакмице, навијачи Барселоне опростили су се од Хавијера Маскерана, који ће каријеру наставити у кинеском Хебеију. Аргентинац је на Камп Ноу стигао пре седам и по година из Ливерпула и од тада имао запажену улогу у освајању бројних трофеја.

Кутињо дебитовао

Ова утакмица остаће упамћена по дебију Филипеа Кутиња за Барселону. Бразилац који је недавно стигао из Ливерпула за 120 милиона евра (плус 40 милиона кроз бонусе) ушао је у игру у 68. минуту уместо Андреса Инијесте.

Била је то још једна ноћ за памћење на Ноу Кампу. Барселона се пласирала у полуфинале шпанског Купа краља победом од 2:0 над градским ривалом Еспањолом, а навијачи Блаугране дочекали су и деби најновијег појачања Филипе Кутиња.

Бразилац који је дуго био на мети Барселоне, ушао је у игру у 68. минуту уместо Андреса Инијеста и гледаоци су га дочекали громогласним аплаузом. Наравно, од њега се тек очекује да буде онај који прави разлику.

А зашто је ово било још једно историјско вече на Ноу Кампу? Зато што је Барселона, рачунајући и две вечерашња, постигла укупно 4.000 голова на свом стадиону у свим такмичењима.

Екипа Ернеста Валвердеа је у овај дуел ушла са негативним резултатом из прве четвртфиналне утакмице, пошто је Еспањол на свом стадиону победио са 1:0.

Очекивано, домаћин је од првог звиждука судије Лахоза кренуо свом снагом напред, па је деловало да је само питање тренутка када ће голман Еспањола бити приморан да капитулира.

Играо се девети минут када је Алеиш Видал центрирао са десног крила, а Луис Суарез у паду главом затресао противничку мрежу.

Испоставиће се да је погодак одлуке пао већ у 25. минуту, а постигао га је ко други него Лионел Меси. Шутирао је Аргентинац са 20-ак метара, лопта је закачила неког од одрамбених играча Еспањола, преварила голмана и завршила иза његових леђа.

У наставку утакмице су и гости пробали да запрете из контранапада неколико пута, али је најбољу прилику ипак имала Барселона, када је Меси са пар метара главом погодио стативу.

КУП КРАЉА, четвртфинале:

Еспањол - БАРСЕЛОНА 1:0 (0:0)
БАРСЕЛОНА - Еспањол 2:0 (2:0)

ВАЛЕНСИЈА - Алавес 2:1 (0:0)
Алавес - ВАЛЕНСИЈА 2:1 (0:0), пеналима 2:3

ЛЕГАНЕС - Реал Мадрид 1:0 (0:0)
Реал Мадрид - ЛЕГАНЕС 1:2 (0:1)

Атлетико Мадрид - Севиља 1:2 (0:0)
Реванш је 23. јануара

Полуфинала су 31. јануара и 7. фебруара, а финале 21. априла.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар