ŠPA - Kup: Zna se, ipak, ko je glavni u Barseloni!

Espanjol je uspeo da savlada gradskog rivala u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja, međutim, ne i da sačuva prednost u revanšu. Kutinjo debitovao.  Barsa u polufinalu - Nou Kamp video Kutinja, Mesi i Suarez opet bez milosti! Blaugrana pobedila Espanjol sa 2:0 u revanšu četvrtfinala Kupa kralja.

Fudbal 25.01.2018 | 23:43
ŠPA - Kup: Zna se, ipak, ko je glavni u Barseloni!
Devet godina trebalo je fudbalerima Espanjola da savladaju Barselonu, ali radost navijača plavo-belih nije dugo trajala. Sedam dana imali su na raspolaganju da zadirkuju pristalice gradskog rivala, a onda su brzopotezno vraćeni u realnost.

U revanšu četvrtfinala Kupa kralja, Barselona je pobedila 2:0 i nadoknadila 0:1 iz prve utakmice.

Već u 9. minutu Lionel Mesi je proigrao Aleiša Vidala na desnoj strani, on centrirao u peterac, a tamo Luis Suarez udarcem glavom u padu anulirao prednost Espanjola.

Kontrolisali su domaći igrači dešavanja na terenu, napadali, pa je u 25. minutu je Lionel Mesi duplirao prednost Barse i najavio ko će u polufinale. Imao je, doduše, Argentinac sreću da lopta posle njegovog šuta sa 17 metara pogodi Nalda i promeni pravac...

Bio je to 4.000 gol Barselone na stadionu Kamp Nou u zvaničnim utakmicama, a Mesi ih je postigao 308, uz 102 asistencije, što znači da je direktno učestvovao u 10,2 odsto tih golova. Zaista podatak za divljenje!

Iako je bilo još mnogo vremena da se igra posle drugog gola, domaćin je ovaj put bio blag prema gradskom rivalu, te je za razliku od nekoliko prethodnih duela Barselone i Espanjola, ovaj završen bez četiri-pet golova u mreži plavo-belih.

Uoči utakmice, navijači Barselone oprostili su se od Havijera Maskerana, koji će karijeru nastaviti u kineskom Hebeiju. Argentinac je na Kamp Nou stigao pre sedam i po godina iz Liverpula i od tada imao zapaženu ulogu u osvajanju brojnih trofeja.

Kutinjo debitovao

Ova utakmica ostaće upamćena po debiju Filipea Kutinja za Barselonu. Brazilac koji je nedavno stigao iz Liverpula za 120 miliona evra (plus 40 miliona kroz bonuse) ušao je u igru u 68. minutu umesto Andresa Inijeste.

Bila je to još jedna noć za pamćenje na Nou Kampu. Barselona se plasirala u polufinale španskog Kupa kralja pobedom od 2:0 nad gradskim rivalom Espanjolom, a navijači Blaugrane dočekali su i debi najnovijeg pojačanja Filipe Kutinja.

Brazilac koji je dugo bio na meti Barselone, ušao je u igru u 68. minutu umesto Andresa Inijesta i gledaoci su ga dočekali gromoglasnim aplauzom. Naravno, od njega se tek očekuje da bude onaj koji pravi razliku.

A zašto je ovo bilo još jedno istorijsko veče na Nou Kampu? Zato što je Barselona, računajući i dve večerašnja, postigla ukupno 4.000 golova na svom stadionu u svim takmičenjima.

Ekipa Ernesta Valverdea je u ovaj duel ušla sa negativnim rezultatom iz prve četvrtfinalne utakmice, pošto je Espanjol na svom stadionu pobedio sa 1:0.

Očekivano, domaćin je od prvog zvižduka sudije Lahoza krenuo svom snagom napred, pa je delovalo da je samo pitanje trenutka kada će golman Espanjola biti primoran da kapitulira.

Igrao se deveti minut kada je Aleiš Vidal centrirao sa desnog krila, a Luis Suarez u padu glavom zatresao protivničku mrežu.

Ispostaviće se da je pogodak odluke pao već u 25. minutu, a postigao ga je ko drugi nego Lionel Mesi. Šutirao je Argentinac sa 20-ak metara, lopta je zakačila nekog od odrambenih igrača Espanjola, prevarila golmana i završila iza njegovih leđa.

U nastavku utakmice su i gosti probali da zaprete iz kontranapada nekoliko puta, ali je najbolju priliku ipak imala Barselona, kada je Mesi sa par metara glavom pogodio stativu.

KUP KRALJA, četvrtfinale:

Espanjol - BARSELONA 1:0 (0:0)
BARSELONA - Espanjol 2:0 (2:0)

VALENSIJA - Alaves 2:1 (0:0)
Alaves - VALENSIJA 2:1 (0:0), penalima 2:3

LEGANES - Real Madrid 1:0 (0:0)
Real Madrid - LEGANES 1:2 (0:1)

Atletiko Madrid - Sevilja 1:2 (0:0)
Revanš je 23. januara

Polufinala su 31. januara i 7. februara, a finale 21. aprila.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar