Радници Жељезаре пекинули блокаду

Премијер ФБиХ Фадил Новалић и министар индустрије и енергетике у Влади ФБиХ Нермин Џиндић вечерас су у Зеници постигли договор са радницима Железаре и најавили да ће до 30. јануара покушати изнаћи рјешење за неисплаћене плате и отпремнине.

Босна и Херцеговина 25.01.2018 | 21:52
Радници Жељезаре пекинули блокаду
Новалић и Џиндић обећали су да ће до 30. јануара пронаћи начин за исплату 12 заосталих плата, за исплату отпремнина, као и средства за увезивање стажа у укупном износу од три милиона КМ, преносе федерални медији.
 
Очекује се да радници Железаре који су блокирали магистрални пут М-17 у Зеници прекину блокаду.

Џиндић је најавио да ће бити основана нова фирма у којој ће бити запослено до 120 радника, за 97 радника Железаре биће увезан стаж, а 100 ће их бити послано на биро за запошљавање.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рус

26.01.2018 09:14

Кад доведу људе до просјацког стапа онда им је и кора хљеба велика. Појли и покрали па сад нико није крив за толики криминал,једном ријецју катастрофа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

26.01.2018 12:35

ИСТИ СЦЕНАРИЈ У ФЕДЕРАЦИЈИ И РС ШТО СЕ ТИЧЕ ШТРАЈКАЧА ВЛАСТ ЋЕ СВЕ РИЈЕШИТИ И ТАКО ДОБИТИ ГЛАСОВЕ ЊИМА ТО ОДГОВАРА . ГЛУПИ НАРОД ПРИСТАЈЕ НА ЊИХОВЕ ГЛУПОСТИ.ЊИМА ОДГОВАРАЈУ ШТРАЈКАЧИ СВЕ ЋЕ СЕ ТО РИЈЕШИТИ КРЕДИТИМА КОЈИ СУ У МИЛИЈАРДИСКИМ ЦИФРАМА.ВЛАСТ ИМА ПАРЕ У СВОИМ РУКАМА И РАДИ ШТА ХОЋЕ.ДА ЛИ СЕ НАЗИРЕ КРАЈ .

ОДГОВОРИТЕ