Radnici Željezare pekinuli blokadu

Premijer FBiH Fadil Novalić i ministar industrije i energetike u Vladi FBiH Nermin Džindić večeras su u Zenici postigli dogovor sa radnicima Železare i najavili da će do 30. januara pokušati iznaći rješenje za neisplaćene plate i otpremnine.

Bosna i Hercegovina 25.01.2018 | 21:52
Radnici Željezare pekinuli blokadu
Novalić i Džindić obećali su da će do 30. januara pronaći način za isplatu 12 zaostalih plata, za isplatu otpremnina, kao i sredstva za uvezivanje staža u ukupnom iznosu od tri miliona KM, prenose federalni mediji.
 
Očekuje se da radnici Železare koji su blokirali magistralni put M-17 u Zenici prekinu blokadu.

Džindić je najavio da će biti osnovana nova firma u kojoj će biti zaposleno do 120 radnika, za 97 radnika Železare biće uvezan staž, a 100 će ih biti poslano na biro za zapošljavanje.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rus

26.01.2018 09:14

Kad dovedu ljude do prosjackog stapa onda im je i kora hljeba velika. Pojli i pokrali pa sad niko nije kriv za toliki kriminal,jednom rijecju katastrofa.

ODGOVORITE
Name

BOBA

26.01.2018 12:35

ISTI SCENARIJ U FEDERACIJI I RS ŠTO SE TIČE ŠTRAJKAČA VLAST ĆE SVE RIJEŠITI I TAKO DOBITI GLASOVE NJIMA TO ODGOVARA . GLUPI NAROD PRISTAJE NA NJIHOVE GLUPOSTI.NJIMA ODGOVARAJU ŠTRAJKAČI SVE ĆE SE TO RIJEŠITI KREDITIMA KOJI SU U MILIJARDISKIM CIFRAMA.VLAST IMA PARE U SVOIM RUKAMA I RADI ŠTA HOĆE.DA LI SE NAZIRE KRAJ .

ODGOVORITE