Европа да исправи неправду?!

Европска унија би требало да исправи неправду према Западном Балкану, поручио је бугарски премијер Бојко Борисов на Светском економском форуму у Давосу.

Регион 25.01.2018 | 21:44
Европа да исправи неправду?!
Како наводи БТА, Борисов се током обраћања у Давосу фокусирао на Западни Балкан и потребу да међународна заједница подржи развој земаља у том региону.

Подсетивши на ратове, катастрофе и превирања кроз које је прошла Европа, Борисов је рекао да су последице сукоба деведесетих година на Западном Балкану и даље присутне. 

"Постоји неправда коју би Европа требало да исправи - Западни Балкан. Те земље дају све од себе како би испуниле захтеве које се постављају пред њих, а ми - њихови суседи, партнери, земље ЕУ - такође би требало да урадимо шта је потребно како би се напредовало у њиховој интергацији", рекао је Борисов. 

Он је поновио да сада када се балканске земље припремају за чланство у НАТО и ЕУ, "најбоље је време да се подржи развој њихове саобраћајне, комуникационе, енергетске и еколошке инфраструктуре на такав начин да се осигура да ће то највише бити од користи њима и остатку Европе". 

Борисов је током дискусије на форуму у Давосу такође представио друге приоритете бугарског председавања ЕУ: будућност Европе и младих, безбедност и стабилност у снажној и уједињеној Европи, дигиратална економија и вештине будућности.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гдје

25.01.2018 21:53

Гдје она сподоба Де Микелис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

демокрација али у зутом

26.01.2018 06:02

Нема ста ЕУ да исправља, она је само модерна форма старог колонијализма.

ОДГОВОРИТЕ