Evropa da ispravi nepravdu?!

Evropska unija bi trebalo da ispravi nepravdu prema Zapadnom Balkanu, poručio je bugarski premijer Bojko Borisov na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Region 25.01.2018 | 21:44
Evropa da ispravi nepravdu?!
Kako navodi BTA, Borisov se tokom obraćanja u Davosu fokusirao na Zapadni Balkan i potrebu da međunarodna zajednica podrži razvoj zemalja u tom regionu.

Podsetivši na ratove, katastrofe i previranja kroz koje je prošla Evropa, Borisov je rekao da su posledice sukoba devedesetih godina na Zapadnom Balkanu i dalje prisutne. 

"Postoji nepravda koju bi Evropa trebalo da ispravi - Zapadni Balkan. Te zemlje daju sve od sebe kako bi ispunile zahteve koje se postavljaju pred njih, a mi - njihovi susedi, partneri, zemlje EU - takođe bi trebalo da uradimo šta je potrebno kako bi se napredovalo u njihovoj intergaciji", rekao je Borisov. 

On je ponovio da sada kada se balkanske zemlje pripremaju za članstvo u NATO i EU, "najbolje je vreme da se podrži razvoj njihove saobraćajne, komunikacione, energetske i ekološke infrastrukture na takav način da se osigura da će to najviše biti od koristi njima i ostatku Evrope". 

Borisov je tokom diskusije na forumu u Davosu takođe predstavio druge prioritete bugarskog predsedavanja EU: budućnost Evrope i mladih, bezbednost i stabilnost u snažnoj i ujedinjenoj Evropi, digiratalna ekonomija i veštine budućnosti.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gdje

25.01.2018 21:53

Gdje ona spodoba De Mikelis.

ODGOVORITE
Name

demokracija ali u zutom

26.01.2018 06:02

Nema sta EU da ispravlja, ona je samo moderna forma starog kolonijalizma.

ODGOVORITE