Дангубић: Стоп Спанулису!

Црвено-бели желе да се великом ривалу супротставе тимском игром и чврстом одбраном, почев од заустављања легендарног бека.

Кошарка 26.01.2018 | 13:15
Дангубић: Стоп Спанулису!
Црвена звезда је серијом од три пораза значајно смањила своје изгледе у борби за пласман у Топ 8 Евролиге, али дуел са Олимпијакосом и овог пута доноси посебан мотив, јер је реч о једином елитном тиму коме црвено-бели још нису успели да "скину скалп".

"Сигурно желимо да дођемо до прве победе у Евролиги над Олимпијакосом. Прошле године смо били веома близу да то урадимо, сада се спремамо да се максимално супротставимо веома јаком противнику. Желимо да покажемо реакцију на поразе од Макабија, Химкија и Ефеса, али знамо и да је Олимпијакос изгубио два пута у последња три кола. Очекујемо да дођу мотивисани и спремни", рекао је Немања Дангубић новинарима у "отвореном" делу тренинга, у четвртак увече.

Пролетос су два црвено-бела тима у Арени одиграла сјајан, драматичан меч, у коме је Звезда пропустила прилику да победом практично "овери" осмо место.

Олимпијакос је после продужетка тријумфовао резултатом 66:64, али остао је забележен куриозитет, да је Василис Спанулис после 13 и по година завршио један европски меч без постигнутог поена!

Дангубић очекује да и овог пута акценат буде на заустављању времешног, али и даље убојитог бека.

"Покушаћемо да га успоримо и убацимо у контраритам. Ради се о великом играчу, са много искуства и мислим да ће бити потребан допринос целе екипе да бисмо га зауставили".

Млади Панчевац је пре две недеље у поразу од Химкија приредио навијачима шутерски "ватромет", убацивши четири тројке у првих неколико минута.

Да ли је спреман да понови нешто слично?

"Наравно да сам спреман, као и за све остале утакмице, али мислим да ћу заједно са Лазићем имати главни задатак да зауставимо Спанулиса и остале њихове спољне играче",скромно је одговорио Дангубић.

ДОБРИЋ: ИЗОСТАНАК ФЕЛДИНА ДОДАТНИ МОТИВ

Да је шут за три поена ове сезоне изузетно опасно Звездино оружје, могло се видети и у понедељак у Скопљу. Огњен Добрић је у победи над МЗТ-ом погодио седам тројки из девет покушаја.

Одлични бек поручио је да пред утакмицу 20. кола Евролиге није фокусиран на свој учинак.

"Није битно шта ћу урадити индивидуално, већ како ће одиграти цео тим. Мислим да учинак појединца није толико пресудан, јер у свакој утакмици може да искочи неко други. Тако је било мени у Скопљу и тако може да буде неком другом против Олимпијакоса. Битно је да тимски одрадимо оно што смо се договорили и испланирали", јасан је Добрић.

Недавно опорављеног бека (скочни зглоб) очекује нешто већи "обим посла", с обзиром на то да Џејмс Фелдин неће моћи да наступи.

"Имамо доста играча на спољним позицијама који могу да покрију његов изостанак. Мислим да ће нам одсуство Фелдина бити додатни мотив да се скупимо и одиграмо још бољу утакмицу", најавио је Добрић.

У петак ће се публици, мада сигурно не у пуном капацитету, представити нови центар, Ален Омић.

"Велико појачање за нас. Одличан је момак, донео је додатну енергију на неколико тренинга ове недеље. Полако се уклапа и мислим да ће то све бити супер", оптимиста је Огњен Добрић.

Меч Звезда - Олимпијакос игра се у дворани "Александар Николић" са почетком у 19.00.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар