Dangubić: Stop Spanulisu!

Crveno-beli žele da se velikom rivalu suprotstave timskom igrom i čvrstom odbranom, počev od zaustavljanja legendarnog beka.

Košarka 26.01.2018 | 13:15
Dangubić: Stop Spanulisu!
Crvena zvezda je serijom od tri poraza značajno smanjila svoje izglede u borbi za plasman u Top 8 Evrolige, ali duel sa Olimpijakosom i ovog puta donosi poseban motiv, jer je reč o jedinom elitnom timu kome crveno-beli još nisu uspeli da "skinu skalp".

"Sigurno želimo da dođemo do prve pobede u Evroligi nad Olimpijakosom. Prošle godine smo bili veoma blizu da to uradimo, sada se spremamo da se maksimalno suprotstavimo veoma jakom protivniku. Želimo da pokažemo reakciju na poraze od Makabija, Himkija i Efesa, ali znamo i da je Olimpijakos izgubio dva puta u poslednja tri kola. Očekujemo da dođu motivisani i spremni", rekao je Nemanja Dangubić novinarima u "otvorenom" delu treninga, u četvrtak uveče.

Proletos su dva crveno-bela tima u Areni odigrala sjajan, dramatičan meč, u kome je Zvezda propustila priliku da pobedom praktično "overi" osmo mesto.

Olimpijakos je posle produžetka trijumfovao rezultatom 66:64, ali ostao je zabeležen kuriozitet, da je Vasilis Spanulis posle 13 i po godina završio jedan evropski meč bez postignutog poena!

Dangubić očekuje da i ovog puta akcenat bude na zaustavljanju vremešnog, ali i dalje ubojitog beka.

"Pokušaćemo da ga usporimo i ubacimo u kontraritam. Radi se o velikom igraču, sa mnogo iskustva i mislim da će biti potreban doprinos cele ekipe da bismo ga zaustavili".

Mladi Pančevac je pre dve nedelje u porazu od Himkija priredio navijačima šuterski "vatromet", ubacivši četiri trojke u prvih nekoliko minuta.

Da li je spreman da ponovi nešto slično?

"Naravno da sam spreman, kao i za sve ostale utakmice, ali mislim da ću zajedno sa Lazićem imati glavni zadatak da zaustavimo Spanulisa i ostale njihove spoljne igrače",skromno je odgovorio Dangubić.

DOBRIĆ: IZOSTANAK FELDINA DODATNI MOTIV

Da je šut za tri poena ove sezone izuzetno opasno Zvezdino oružje, moglo se videti i u ponedeljak u Skoplju. Ognjen Dobrić je u pobedi nad MZT-om pogodio sedam trojki iz devet pokušaja.

Odlični bek poručio je da pred utakmicu 20. kola Evrolige nije fokusiran na svoj učinak.

"Nije bitno šta ću uraditi individualno, već kako će odigrati ceo tim. Mislim da učinak pojedinca nije toliko presudan, jer u svakoj utakmici može da iskoči neko drugi. Tako je bilo meni u Skoplju i tako može da bude nekom drugom protiv Olimpijakosa. Bitno je da timski odradimo ono što smo se dogovorili i isplanirali", jasan je Dobrić.

Nedavno oporavljenog beka (skočni zglob) očekuje nešto veći "obim posla", s obzirom na to da Džejms Feldin neće moći da nastupi.

"Imamo dosta igrača na spoljnim pozicijama koji mogu da pokriju njegov izostanak. Mislim da će nam odsustvo Feldina biti dodatni motiv da se skupimo i odigramo još bolju utakmicu", najavio je Dobrić.

U petak će se publici, mada sigurno ne u punom kapacitetu, predstaviti novi centar, Alen Omić.

"Veliko pojačanje za nas. Odličan je momak, doneo je dodatnu energiju na nekoliko treninga ove nedelje. Polako se uklapa i mislim da će to sve biti super", optimista je Ognjen Dobrić.

Meč Zvezda - Olimpijakos igra se u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 19.00.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar