Убили своје, "спржили" Брадину!

-Мучко убиство деветорице припадника тадашње Армије БиХ, међу којима је било и пет војних полицајаца, у селу Реповци, које се налази између Коњица и српског великог села Брадине, које се догодило 12. јуна 1992. године, и даље је једна од највећих тајни Изетбеговићевог ратног режима, каже адвокат Душан Томић, који заступа Дервишу Делалић, чији син, јединац, Јасмин Радаслић Делалић(19) тада погинуо.

Босна и Херцеговина 25.01.2018 | 18:57
Убили своје, "спржили" Брадину!
На припаднике Армије БиХ, тог дана, док су се возили у комбију, враћајући се са задатка, испаљена зоља.Одмах је пуштена прича да су то, тобоже, учинили Срби из Брадине, што је био само изговор да се буквално спржи то некада велико и богато српско село, али не само то.

-Срби из Брадине су пострадали као нико, а, осим тога, муслиманским властима свих рангова од Коњица до Сарајева, нема сумње, тај злочин је био нужан, јер су неки од оних који су били о комбију превише знали о криминалу широких размера, мереним стотинама и милионима марака-и стиче Томић.

-Из Коњица су, поред осталог, многим каналима одлазиле велике количине муниције, оружја и друге војне опреме, што је значајно распламсавало тек започети рат.Ови људи су смишљено ликвидирани, жртвовани су без пардона и за њих и њихове породице, нема правде, -  тврди он.

Породицама настрадалих најтеже је било, како сведочи и Дервиша Делалић, када им је из Тужилаштва БиХ из Сарајева 18. марта 2013. године стигао допис који је потписао тужилац Горан Салиховић да се поступак против четворице Бошњака, који су били осумњичени обуставља. Узалуд силни материјални докази, изјаве око 100 сведока као и други трагови који воде до злочинаца...

Наведено је да су истрагу водили и органи полиције и војске, разних нивоа, тужилаштва, тајне полиције од некадашњих ДБ и АИД до ОСЕ, као и полицацјци СИПЕ, разна тужилаштва, али је одлучено да се предмет "затвори".

-Констатаовано је нешто попут савршеног злочина, који криминалистичка струка у свету не признаје, само да се ова опасна тема по део политиччких бошњачких структура заташка, - каже Томић и додаје да је све, баш све, о овом злочину знао и Алија Изетбеговић, а постоје његови најближи сарадници који, и сами, све знају, а и данас су на важним државним дужностима.

"Мислим да ће морати да проговоре.Породице су, својевремено, гајили наду да ће се ствар да реши када је у власти био Златко Лагумџија, некадашњи лидер СДП БиХ, али ништа не би од тога. Сада се надају да ће, после хапшења Мирхада Пуркића, ратног команданта злогласне муслиманске јединице "Акрапи" бити наде да се открије злочин у Реповцу, коју су "пси рата" покушали, али нису успели, да припишу Србима", каже Томић.

(БН/В.Митрић)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

о правим кривцима

25.01.2018 20:28

Јебем их перфидне и ратнохушкачке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

26.01.2018 06:44

Чуј сто свједока Хахахаха . Па нису били на утакмици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзња

26.01.2018 09:18

На залост, мрзња из 2. свјетског рата је кулминирала у градјанском рату у Босни. Тезе о агресији су глупост, јер 90 % ратника на све три стране су домаци. Тацно је да је Хрватима помагала Хрватска, Србима Србија, али и Муслиманима су помагале арапске земље и Турска. То је била Глобална помоц, али мозе се реци да ако су Хрватска и Србија изврсиле агресију урадила је то и Саудијска Арабија и Катар. Србија и Хрватска имају масу својих дрзављана у Босни јос од прије рата у Босни те је упитна улога као сто написах. Муслимани никад не покусавају објаснити како Хрватска мозе бити агресор, а имају путовницу или србијански пасос. Углавном, непријатне истине с којим се морамо суоцити не могу се одлагати и остављати онима који у рату нису били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

27.01.2018 10:46

Билмезе какве везе има пасос са агресијом. Ја могу имати све пасосе ал то са тим није искљуцено да дрзаве од којих имам не могу бити агресори.. Логика ти је нула.

Name

Луд народ

26.01.2018 09:42

Тако су читав рат убијали свој народ када им је требао повод за поједине војне акције и интервенција међународне "демократске" заједнице.

ОДГОВОРИТЕ