Ubili svoje, "spržili" Bradinu!

-Mučko ubistvo devetorice pripadnika tadašnje Armije BiH, među kojima je bilo i pet vojnih policajaca, u selu Repovci, koje se nalazi između Konjica i srpskog velikog sela Bradine, koje se dogodilo 12. juna 1992. godine, i dalje je jedna od najvećih tajni Izetbegovićevog ratnog režima, kaže advokat Dušan Tomić, koji zastupa Dervišu Delalić, čiji sin, jedinac, Jasmin Radaslić Delalić(19) tada poginuo.

Bosna i Hercegovina 25.01.2018 | 18:57
Ubili svoje, "spržili" Bradinu!
Na pripadnike Armije BiH, tog dana, dok su se vozili u kombiju, vraćajući se sa zadatka, ispaljena zolja.Odmah je puštena priča da su to, tobože, učinili Srbi iz Bradine, što je bio samo izgovor da se bukvalno sprži to nekada veliko i bogato srpsko selo, ali ne samo to.

-Srbi iz Bradine su postradali kao niko, a, osim toga, muslimanskim vlastima svih rangova od Konjica do Sarajeva, nema sumnje, taj zločin je bio nužan, jer su neki od onih koji su bili o kombiju previše znali o kriminalu širokih razmera, merenim stotinama i milionima maraka-i stiče Tomić.

-Iz Konjica su, pored ostalog, mnogim kanalima odlazile velike količine municije, oružja i druge vojne opreme, što je značajno rasplamsavalo tek započeti rat.Ovi ljudi su smišljeno likvidirani, žrtvovani su bez pardona i za njih i njihove porodice, nema pravde, -  tvrdi on.

Porodicama nastradalih najteže je bilo, kako svedoči i Derviša Delalić, kada im je iz Tužilaštva BiH iz Sarajeva 18. marta 2013. godine stigao dopis koji je potpisao tužilac Goran Salihović da se postupak protiv četvorice Bošnjaka, koji su bili osumnjičeni obustavlja. Uzalud silni materijalni dokazi, izjave oko 100 svedoka kao i drugi tragovi koji vode do zločinaca...

Navedeno je da su istragu vodili i organi policije i vojske, raznih nivoa, tužilaštva, tajne policije od nekadašnjih DB i AID do OSE, kao i policacjci SIPE, razna tužilaštva, ali je odlučeno da se predmet "zatvori".

-Konstataovano je nešto poput savršenog zločina, koji kriminalistička struka u svetu ne priznaje, samo da se ova opasna tema po deo političčkih bošnjačkih struktura zataška, - kaže Tomić i dodaje da je sve, baš sve, o ovom zločinu znao i Alija Izetbegović, a postoje njegovi najbliži saradnici koji, i sami, sve znaju, a i danas su na važnim državnim dužnostima.

"Mislim da će morati da progovore.Porodice su, svojevremeno, gajili nadu da će se stvar da reši kada je u vlasti bio Zlatko Lagumdžija, nekadašnji lider SDP BiH, ali ništa ne bi od toga. Sada se nadaju da će, posle hapšenja Mirhada Purkića, ratnog komandanta zloglasne muslimanske jedinice "Akrapi" biti nade da se otkrije zločin u Repovcu, koju su "psi rata" pokušali, ali nisu uspeli, da pripišu Srbima", kaže Tomić.

(BN/V.Mitrić)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

o pravim krivcima

25.01.2018 20:28

Jebem ih perfidne i ratnohuškačke...

ODGOVORITE
Name

Aha

26.01.2018 06:44

Čuj sto svjedoka Hahahaha . Pa nisu bili na utakmici

ODGOVORITE
Name

Mrznja

26.01.2018 09:18

Na zalost, mrznja iz 2. svjetskog rata je kulminirala u gradjanskom ratu u Bosni. Teze o agresiji su glupost, jer 90 % ratnika na sve tri strane su domaci. Tacno je da je Hrvatima pomagala Hrvatska, Srbima Srbija, ali i Muslimanima su pomagale arapske zemlje i Turska. To je bila Globalna pomoc, ali moze se reci da ako su Hrvatska i Srbija izvrsile agresiju uradila je to i Saudijska Arabija i Katar. Srbija i Hrvatska imaju masu svojih drzavljana u Bosni jos od prije rata u Bosni te je upitna uloga kao sto napisah. Muslimani nikad ne pokusavaju objasniti kako Hrvatska moze biti agresor, a imaju putovnicu ili srbijanski pasos. Uglavnom, neprijatne istine s kojim se moramo suociti ne mogu se odlagati i ostavljati onima koji u ratu nisu bili.

ODGOVORITE
Name

Kiki

27.01.2018 10:46

Bilmeze kakve veze ima pasos sa agresijom. Ja mogu imati sve pasose al to sa tim nije iskljuceno da drzave od kojih imam ne mogu biti agresori.. Logika ti je nula.

Name

Lud narod

26.01.2018 09:42

Tako su čitav rat ubijali svoj narod kada im je trebao povod za pojedine vojne akcije i intervencija međunarodne "demokratske" zajednice.

ODGOVORITE