Петарда разнела беби шаку

Девојчица стара 18 месеци примљена је данас на хируршком одељењу новопазарске Опште болнице са тешким повредама десне шаке проузрокованим, како незванично сазнајемо, експлозијом петарде.

Србија 25.01.2018 | 18:00
Петарда разнела беби шаку
Према незваничним сазнањима "Блица", беба је повређена око поднева у породичној кући у једном селу надомак Новог Пазара.
 
- Родитељи су испричали да је бебу у крилу држала баба која јој је у једном тренутку дала петарду. Да ли је петарда већ била запаљена или се запалила док се дете њоме играло није јасно, али је убрзо експлодирала и буквално девојчици разнела десну шаку - прича наш извор.

Родитељи су дете хитно превезли до новопазарске Опште болнице где су лекари констатовали комплетно здробљавање палца, кажипрсте и дела десне шаке.

- Дете је хитно оперисано и након тога санитетом, уз пратњу медицинске екипе, упућено на Одељење за пластичну и реконструктивну хирургију Института за мајку и дете у Београду - каже портпаролка ове здравствене установе докторка Суада Гицић Скендери.

Како незванично сазнајемо, девојчици су већ ампутирана два прста, а лекари у Београду ће покушати да сачувају трећи прст и санирају тешке повреде шаке.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јој

25.01.2018 21:25

Јој жалосно..Баба лудаче један па гдје петарду дјетету...ух

ОДГОВОРИТЕ
Name

:(

26.01.2018 14:51

Који идиот мораш бити да дјетету даш петарду.

Name

Мода ИВ

01.02.2018 13:48

Каква јадна баба, она нити зна како петарда изгледа, нити шта је петарда уопште. То су вајни родитељи набавили, а баба само дала дјетету да се нечим забави. Питам се када ће нека Скупштина, било ентитетска или државна донијети закон којим се апсолутно забрањије држање, продаја и набављање петарди и других сличних експлозивних материја, са предвиђеним ригорозним санкцијама. Све дотле, овакве трагедије ће дјецу остављати без очију, без прстију, или још већих дијелова ексремитета.

ОДГОВОРИТЕ