ЕЛ: Звезда памти пораз из Пиреју, на Оли без Фелдина!

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да очекује добру игру против Олимпијакоса у Евролиги и поред тога што у саставу неће бити Џејмса Фелдина.  Победа која недостаје: Три Звездина мотива у петак! Црвено-бели дочекују "братски" клуб из Атине - јединог великана кога још нису победили од 2013. године!

Кошарка 25.01.2018 | 20:15
ЕЛ: Звезда памти пораз из Пиреју, на Оли без Фелдина!
Црвена звезда мтс (7-12) - Олимпијакос (13-6)!

Српски представник у Евролиги дочекаће у петак од 19 часова вицешампиона Европе, екипу чувеног Василиса Спанулиса и јединог из друштва највећих кога још није победила у пет дуела.

Екипа Душана Алимпијевића дочекаће ривала из Грчке у петак од 19 часова, у утакмици у којој неће имати помоћ Џејмса Фелдина, повређеног на прошлонедељном гостовању Макабију у Тел Авиву. Перо Антић је меч у Израелу пропустио, потом није играо ни против МЗТ Скопља, али би очигледно могао да конкурише за петак, док се још не зна да ли ће нови центар Ален Омић дебитовати на највећој сцени.

"Олимпијакос нам долази после неколико променљивих игара и форме, у којој су на импресиван начин победили Макаби, али и забележили два пораза на гостовањима. Очигледно да овакав ритам оставља трага и на нешто искусније екипе, као што су они", рекао је Алимпијевић.

Српски и регионални шампион у петак дочекује великана из Пиреја у утакмици 20. кола Евролиге.

Црвено-бели су недавно окончали веома напоран циклус утакмица који их је пратио током читавог јануара. Четири дана између две утакмице, што је много имајући у виду досадашњи ритам, искористили су за опоравак од бројних путовања и напорних мечева, али и за јаке тренинге.

Алимпијевић је казао да после убедљивог пораза од Олимпијакоса у Пиреју јесенас сада жели да покаже напредак, као и да направи "добру увертиру" пред наредне утакмице.

"Ми пред овај меч имамо вишеструки мотив да одиграмо ангажовано и да се прикажемо у правом светлу. Прво, доживели смо убедљив пораз у Пиреју и желимо да покажемо напредак у односу на ту утакмицу, од које су неке улоге у тиму промењене и другачије подељене. Друго, желимо да направимо и добру увертиру за важне утакмице које нас очекују у наредном периоду, и, треће, играмо пред нашом публиком и желимо да се прикажемо у што бољем светлу и одиграмо једну добру утакмицу".

Један од најискуснијих појединаца, Милко Бјелица очекује да његови саиграчи и он одиграју чврсто, ангажовано и да се против врло квалитетног ривала прикажу у правом светлу.

"Сви играчи су мотивисани, памтимо пораз у Пиреју један од најубедљивијих ове сезоне и то ће нам бити додатна мотивација уз пуне трибине да одиграмо добру утакмицу", рекао је Бјелица.

Меч је на програму од 19 часова у дворани Александар Николић, а црвено-беле већ у понедељак чека резултатски важан дерби за вечитим ривалом Партизаном, у завршници АБА лиге.

Евролига – 20. коло:

20.15 Панатинаикос – Жалгирис
20.45 Реал Мадрид – Ефес
20.45 Уникаха – Басконија

петак:
18.00 ЦСКА – Бамберг
18.45 Фенербахче – Барселона
19.00 Црвена звезда – Олимпијакос
20.30 Валенсија – Химки
20.45 Армани – Макаби

Табела: ЦСКА 15-4, Фенербахче 13-6, Олимпијакос 13-6, Реал 12-7, Панатинаикос 12-7, Жалгирис 12-7, Химки 11-8, Макаби 10-9, Басконија 8-11, Уникаха 8-11, Барселона 7-12, Звезда 7-12, Бамберг 7-12, Валенсија 6-13, Армани 6-13, Ефес 5-14.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар