EL: Zvezda pamti poraz iz Pireju, na Oli bez Feldina!

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da očekuje dobru igru protiv Olimpijakosa u Evroligi i pored toga što u sastavu neće biti Džejmsa Feldina.  Pobeda koja nedostaje: Tri Zvezdina motiva u petak! Crveno-beli dočekuju "bratski" klub iz Atine - jedinog velikana koga još nisu pobedili od 2013. godine!

Košarka 25.01.2018 | 20:15
EL: Zvezda pamti poraz iz Pireju, na Oli bez Feldina!
Crvena zvezda mts (7-12) - Olimpijakos (13-6)!

Srpski predstavnik u Evroligi dočekaće u petak od 19 časova vicešampiona Evrope, ekipu čuvenog Vasilisa Spanulisa i jedinog iz društva najvećih koga još nije pobedila u pet duela.

Ekipa Dušana Alimpijevića dočekaće rivala iz Grčke u petak od 19 časova, u utakmici u kojoj neće imati pomoć Džejmsa Feldina, povređenog na prošlonedeljnom gostovanju Makabiju u Tel Avivu. Pero Antić je meč u Izraelu propustio, potom nije igrao ni protiv MZT Skoplja, ali bi očigledno mogao da konkuriše za petak, dok se još ne zna da li će novi centar Alen Omić debitovati na najvećoj sceni.

"Olimpijakos nam dolazi posle nekoliko promenljivih igara i forme, u kojoj su na impresivan način pobedili Makabi, ali i zabeležili dva poraza na gostovanjima. Očigledno da ovakav ritam ostavlja traga i na nešto iskusnije ekipe, kao što su oni", rekao je Alimpijević.

Srpski i regionalni šampion u petak dočekuje velikana iz Pireja u utakmici 20. kola Evrolige.

Crveno-beli su nedavno okončali veoma naporan ciklus utakmica koji ih je pratio tokom čitavog januara. Četiri dana između dve utakmice, što je mnogo imajući u vidu dosadašnji ritam, iskoristili su za oporavak od brojnih putovanja i napornih mečeva, ali i za jake treninge.

Alimpijević je kazao da posle ubedljivog poraza od Olimpijakosa u Pireju jesenas sada želi da pokaže napredak, kao i da napravi "dobru uvertiru" pred naredne utakmice.

"Mi pred ovaj meč imamo višestruki motiv da odigramo angažovano i da se prikažemo u pravom svetlu. Prvo, doživeli smo ubedljiv poraz u Pireju i želimo da pokažemo napredak u odnosu na tu utakmicu, od koje su neke uloge u timu promenjene i drugačije podeljene. Drugo, želimo da napravimo i dobru uvertiru za važne utakmice koje nas očekuju u narednom periodu, i, treće, igramo pred našom publikom i želimo da se prikažemo u što boljem svetlu i odigramo jednu dobru utakmicu".

Jedan od najiskusnijih pojedinaca, Milko Bjelica očekuje da njegovi saigrači i on odigraju čvrsto, angažovano i da se protiv vrlo kvalitetnog rivala prikažu u pravom svetlu.

"Svi igrači su motivisani, pamtimo poraz u Pireju jedan od najubedljivijih ove sezone i to će nam biti dodatna motivacija uz pune tribine da odigramo dobru utakmicu", rekao je Bjelica.

Meč je na programu od 19 časova u dvorani Aleksandar Nikolić, a crveno-bele već u ponedeljak čeka rezultatski važan derbi za večitim rivalom Partizanom, u završnici ABA lige.

Evroliga – 20. kolo:

20.15 Panatinaikos – Žalgiris
20.45 Real Madrid – Efes
20.45 Unikaha – Baskonija

petak:
18.00 CSKA – Bamberg
18.45 Fenerbahče – Barselona
19.00 Crvena zvezda – Olimpijakos
20.30 Valensija – Himki
20.45 Armani – Makabi

Tabela: CSKA 15-4, Fenerbahče 13-6, Olimpijakos 13-6, Real 12-7, Panatinaikos 12-7, Žalgiris 12-7, Himki 11-8, Makabi 10-9, Baskonija 8-11, Unikaha 8-11, Barselona 7-12, Zvezda 7-12, Bamberg 7-12, Valensija 6-13, Armani 6-13, Efes 5-14.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar