Рукомет: Чека се још један учесник баража за СП

У баражу за Свјетско првенство од учесника ЕП играти: Аустрија, Бјелорусија, Хрватска, Чешка, Мађарска, Исланд, Македонија, Црна Гора, Норвешка, Словенија и Србија, те Шведска или Шпанија.

Остали спортови 25.01.2018 | 17:30
Рукомет: Чека се још један учесник баража за СП
С обзиром да је Европско првенство у Хрватској ушло у завршницу, познати су и скоро сви учесници баража за Свјетско првенство 2019. године.

Остало је још једно упражњено мјесто, а њега ће попунити Шведска или Шпанија, тачније она селекција која на крају буде слабије пласирана.

Тако ће у баражу од учесника ЕП играти: Аустрија, Бјелорусија, Хрватска, Чешка, Мађарска, Исланд, Македонија, Црна Гора, Норвешка, Словенија и Србија, те Шведска или Шпанија. Из квалификација за СП у доигравање су се пласирали: Русија, Холандија, Португал, Румунија, Литванија и БиХ или Швајцарска.

Од раније се због случаја "Томислав Нуић", који је играо, а није био у записнику, чека одлука Европске рукометне федерације (ЕХФ) о томе да ли ће у бараж БиХ, која је то право остварила на терену освојивши прво мјесто у квалификационој групи 6 или Швајцарска која је уложила жалбу и нада се тријумфу за "зеленим столом".

Приликом жријеба, који ће се одржати у суботу у Загребу, репрезентације ће бити подијељене у два "шешира". Три посљедњепласиране селекције са ЕП, а то су Аустрија, Мађарска и Црна Гора вјероватно ће се у другом "шеширу" прикључити селекцијама из квалификација, тако да је јасно да је пред бх. тимом јако тежак посао.

Прве утакмице баража играће се у периоду од 8. до 10. јуна, а реванши од 12. до 14. дана шестог мјесеца ове године.

Свјетско првенство у Њемачкој и Данској на програму је од 10. до 27. јануара 2019. године. Из Европе директан пласман на СП оствариле су селекције земаља домаћина, те Француска као актуелни свјетски шампион.

С обзиром да су Данска и Француска у полуфиналу ЕП на СП ће им се прикључити и најбоље пласирана селекција мимо двије споменуте, а то су Шведска или Шпанија. Европи на СП од 24 мјеста припада чак 13

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар