Чилић први Хрват у финалу Аустралијан Опена!

Марин Чилић пласирао се у велико финале Аустралијан Опена пошто је максималним резултатом у сетовима поразио Британца Кајла Едмунда – 6:2, 7:6(4), 6:2.

Тенис 25.01.2018 | 12:15
Чилић први Хрват у финалу Аустралијан Опена!
Бољи из овог дуела чека победника окршаја између браниоца титуле Роџера Федерера из Швајцарске и Јужнокорејца Хјеона Чунга, који се састају у петак од 09.30.

Нови трећи рекет света лоше је кренуо, али је успео да спасе две брејк лопте у уводном гему после чега је у потпуности преузео контролу.

Ривалу из Велике Британије одузео је сервис у шестом гему, потом га потврдио добрим сервисима, а онда брејк лопту претоврио у сет лопту и стгао до вођства у сетовима. 

Други део игре био је далеко узбудљивији и драматичнији, а ниједан ни други нису успели да створе ситуацију да овом другом одузму сервис. Дошло се до тај-брејка, када су константност и искуство Хрвата дошли до изражаја, па Марин са 7:4 решава тринаести гем у своју користи и долази на сет до пласмана у своје треће Гренд Слем финале. 

После два уводна гема без узбуђења, Едмунд греши под притиском и Чилић стиже до две везане брејк лопте, и користи већ прву пошто Кајл лоптицу шаље у мрежу. 

Покушао је Британац одмах да се врати, у полумаратонском гему, али је Марин успешно одбио све нападе. Пошто је без изгубљеног поена одсервирао за 4:2, и дефинитивно је било све готово новим брејком за огромних 5:2, односно рутински добијена четири поена за велико славље.

Шампион УС Опена из 2014. године играће своје треће финале на неком од четири највећа турнира, друго у мање од годину дана и пораза од Федерера у прошлогодишњем издању Вимблдона.

Двадесетдеветогодишњи момак из Међугорја постао је први Хрват који ће се борити за титулу у Мелбурну, пошто је Горану Иванишевићу, освајачу Вимблдона из 2001. године, највећи успех у Аустралији био пласман у четвртину финала у три наврата.

Наградни фонд Ози Опена ове године износи 35.800.000 евра.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пензионер

25.01.2018 11:38

Хрвати немају ниста своје, јер све сто вриједи у спорту долази из БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

25.01.2018 21:07

Пензионер не лупај глупости.