Čilić prvi Hrvat u finalu Australijan Opena!

Marin Čilić plasirao se u veliko finale Australijan Opena pošto je maksimalnim rezultatom u setovima porazio Britanca Kajla Edmunda – 6:2, 7:6(4), 6:2.

Tenis 25.01.2018 | 12:15
Čilić prvi Hrvat u finalu Australijan Opena!
Bolji iz ovog duela čeka pobednika okršaja između branioca titule Rodžera Federera iz Švajcarske i Južnokorejca Hjeona Čunga, koji se sastaju u petak od 09.30.

Novi treći reket sveta loše je krenuo, ali je uspeo da spase dve brejk lopte u uvodnom gemu posle čega je u potpunosti preuzeo kontrolu.

Rivalu iz Velike Britanije oduzeo je servis u šestom gemu, potom ga potvrdio dobrim servisima, a onda brejk loptu pretovrio u set loptu i stgao do vođstva u setovima. 

Drugi deo igre bio je daleko uzbudljiviji i dramatičniji, a nijedan ni drugi nisu uspeli da stvore situaciju da ovom drugom oduzmu servis. Došlo se do taj-brejka, kada su konstantnost i iskustvo Hrvata došli do izražaja, pa Marin sa 7:4 rešava trinaesti gem u svoju koristi i dolazi na set do plasmana u svoje treće Grend Slem finale. 

Posle dva uvodna gema bez uzbuđenja, Edmund greši pod pritiskom i Čilić stiže do dve vezane brejk lopte, i koristi već prvu pošto Kajl lopticu šalje u mrežu. 

Pokušao je Britanac odmah da se vrati, u polumaratonskom gemu, ali je Marin uspešno odbio sve napade. Pošto je bez izgubljenog poena odservirao za 4:2, i definitivno je bilo sve gotovo novim brejkom za ogromnih 5:2, odnosno rutinski dobijena četiri poena za veliko slavlje.

Šampion US Opena iz 2014. godine igraće svoje treće finale na nekom od četiri najveća turnira, drugo u manje od godinu dana i poraza od Federera u prošlogodišnjem izdanju Vimbldona.

Dvadesetdevetogodišnji momak iz Međugorja postao je prvi Hrvat koji će se boriti za titulu u Melburnu, pošto je Goranu Ivaniševiću, osvajaču Vimbldona iz 2001. godine, najveći uspeh u Australiji bio plasman u četvrtinu finala u tri navrata.

Nagradni fond Ozi Opena ove godine iznosi 35.800.000 evra.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Penzioner

25.01.2018 11:38

Hrvati nemaju nista svoje, jer sve sto vrijedi u sportu dolazi iz BiH.

ODGOVORITE
Name

Nina

25.01.2018 21:07

Penzioner ne lupaj gluposti.