АО - Јуниори: Миладиновић послије драме до полуфинала!

Српски тенисер Марко Миладиновић пласирао се у полуфинале јуниорског турнира на Аустралијан Опену. Победио је Француза Уга Гастона са 4:6, 6:3, 7:5.

Тенис 25.01.2018 | 10:00
АО - Јуниори: Миладиновић послије драме до полуфинала!
Био је то веома драматичан меч у којем се победник није знао до краја, а како је играо до сада, Марко, који је на турниру други носилац, има велике изгледе и да се бори за титулу.

У почетном сету, Миладиновић је први поклекао на сервису и то у трећем гему, али је одмах узвратио изједначивши на 2:2. Француз нови брејк прави у седмом гему што му је било довољно и да уз сигуран сервис стигне до сета (6:4).

Кључ је изједначење у мечу и освајање другог сета био је други гем када је Миладиновић начинио брејк. Могао је то да учини и шестом, када није искористио неколико брејк лопти, али је свеједно нешто касније успео да одсервира за сет ((6:3).

Велику драму донео је сет одлуке. У трећем и петом гему, српски тенисер је успео да одузме сервис ривалу из Француске и поведе са 4:1. Међутим, као да се уплашио победе и Гастон је низом од четири гема стигао до вођства од 5:4.

Успео је Марко да одоли налету Француза, био је на само две лопте од пораза (30:30), али му тада рука није задрхтала. Освојио је два наредна поена за 5:5, а потом је одиграо сјајно у 11. гему и новим брејком стекао одлучујућу предност од 6:5.

Запретио је Гастон у том 12. гему, стигао чак и до брејк лопте, али је Миладиновић показао да има челичне нерве. Неутралисао је опасност, а потом је искористио прву меч лопту која му се указала завршивши посао после 123 минута игре.

У полуфиналу Миладиновић ће се састати са седмим носиоцем, америчким тенисером Себастијаном Кордом који је савладао Реја Хоа са Кинеског Тајпеха, 6:2, 6:3.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар