AO - Juniori: Miladinović poslije drame do polufinala!

Srpski teniser Marko Miladinović plasirao se u polufinale juniorskog turnira na Australijan Openu. Pobedio je Francuza Uga Gastona sa 4:6, 6:3, 7:5.

Tenis 25.01.2018 | 10:00
AO - Juniori: Miladinović poslije drame do polufinala!
Bio je to veoma dramatičan meč u kojem se pobednik nije znao do kraja, a kako je igrao do sada, Marko, koji je na turniru drugi nosilac, ima velike izglede i da se bori za titulu.

U početnom setu, Miladinović je prvi poklekao na servisu i to u trećem gemu, ali je odmah uzvratio izjednačivši na 2:2. Francuz novi brejk pravi u sedmom gemu što mu je bilo dovoljno i da uz siguran servis stigne do seta (6:4).

Ključ je izjednačenje u meču i osvajanje drugog seta bio je drugi gem kada je Miladinović načinio brejk. Mogao je to da učini i šestom, kada nije iskoristio nekoliko brejk lopti, ali je svejedno nešto kasnije uspeo da odservira za set ((6:3).

Veliku dramu doneo je set odluke. U trećem i petom gemu, srpski teniser je uspeo da oduzme servis rivalu iz Francuske i povede sa 4:1. Međutim, kao da se uplašio pobede i Gaston je nizom od četiri gema stigao do vođstva od 5:4.

Uspeo je Marko da odoli naletu Francuza, bio je na samo dve lopte od poraza (30:30), ali mu tada ruka nije zadrhtala. Osvojio je dva naredna poena za 5:5, a potom je odigrao sjajno u 11. gemu i novim brejkom stekao odlučujuću prednost od 6:5.

Zapretio je Gaston u tom 12. gemu, stigao čak i do brejk lopte, ali je Miladinović pokazao da ima čelične nerve. Neutralisao je opasnost, a potom je iskoristio prvu meč loptu koja mu se ukazala završivši posao posle 123 minuta igre.

U polufinalu Miladinović će se sastati sa sedmim nosiocem, američkim teniserom Sebastijanom Kordom koji je savladao Reja Hoa sa Kineskog Tajpeha, 6:2, 6:3.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar