Трамп: Спреман сам на интервју

Амерички председник Доналд Трамп каже да је спреман да га под заклетвом интервјуише специјални тужилац Роберт Малер.

Свијет 25.01.2018 | 07:40
Трамп: Спреман сам на интервју
Малер истражује наводно мешање Русије у председничке изборе у САД 2016. године.

"Заправо, радујем се томе. Урадио бих то под заклетвом", рекао је Трамп обраћајући се новинарима у Белој Кући, преноси Ројтерс.

Малер је претходно изразио жељу да у оквиру истраге о наводној умешаности Русије у америчке председничке изборе, разговара са Трампом о његовој одлуци прошле године да отпусти бившег директора ФБИ Џејмса Комија и саветника за националну безбедност Мајкла Флина.

Малер истражује да ли је Трамп ометао правду када је од Комија почетком 2017. године тражио да одустане од истраге Флинових контаката са тадашњим руским амбасадором у Вашингтону, а затим неколико месеци касније отпустио директора ФБИ који је тада водио одвојену истрагу руског мешања, преноси Глас Америке.

Трамп је више пута одбацио оптужбе да је његова кампања била у дослуху са Русијом.

Председник је пре више месеци рекао да би пристао да се састане са Малеровим истражитељима, али је недавно довео у питање неопходност било каквог разговора с обзиром на то да, како је поручио, "није било дослуха".

Малеров захтев Трамповим адвокатима да питају свог клијента о одлуци да отпусти Флина зато што је лагао потпредседника Мајка Пенса о контактима са амбасадором Сергејом Кисљаком, затим Трампов разговор са Комијем о евентуалном одустајању од истраге тадашњег саветника за националну безбедност и касније отпуштање директора ФБИ, указују на то да је специјални тужилац сада усредсређен на питање ометања правде, наводи ВОА.

Трамп је раније рекао да није тачно да је од Комија захтевао да одустане од истраге Флина.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар