ЕП: Карабатићи без пораза, Хрватска без медаље!

Рукометаши Француске победили су Хрватску у последњем колу друге фазе Европског првенства у рукомету са 30:27.  Мук у Загребу: И Хрвати елиминисани! Међу четири најбоље репрезентације неће бити ниједна са простора бивше Југославије.  Загреб у сузама, Французи пометлали Хрватску! Познати парови полуфинала ЕП. . .

Остали спортови 24.01.2018 | 23:07
ЕП: Карабатићи без пораза, Хрватска без медаље!
Хрватска је остала без шансе да се бори за медаљу јер су на крају у кругу од три репрезентације са по шест бодова Хрвати остали испод Швеђана на трећем месту.

Норвешка је раније у току дана победила Шведску са 28:25, али то није утицало на коначан пласман.

Хрвати су се добро држали против Француза у првих петнаестак минута, слично као и Србија. Већ после 15. минута домаћину опада концентрација, а Французи головима Ремилија одлазе на четири разлике да би прво полувреме завршили са 19:13.

Хрватска је у наставку успевала спорадично да се врати у игру, Французи су углавном одржавали предност, али је права драма настала у последњих десет минута. Лука Циндрић погађа за 26:25 у 53. минуту.

Француски голман је потом скинуо неколико важних лопти, а Марино Марић је само накратко донео наду Хрватској голом за 29:27 јер је Мае врло брзо отклонио све дилеме у вези са победником меча.

Ремили је за Французе дао шест голова, Мае пет, а браћа Карабатић укупно пет. На другој страни су се истакли Штрлек, Чупић и Мамић где је први имао шест, а друга двојица по пет погодака.

Француска сада има десет бодова и без пораза иде на мегдан Шпанцима у петак у полуфиналу. Друго полуфинале чине Данска и Шведска.

Рукометне репрезентације Француске, Шведске, Данске и Шпаније пласирале су се у полуфинале Европског првенства у Хрватској.

Светски прваци Французи растужили су у Загребу домаће играче и навијаче победом 30:27, иако је Хрватима одговарао и реми јер је Норвешка претходно савладала Шведску 28:25.

Швеђани ће у борбу за медаље као другопласирани због најбољег скора у троуглу са Хрватском и Норвешком и то само за један гол више, а Француска као прва иде даље са максималним учинком.

Што се тиче групе у Вараждину, Данска је лако славила над Македонијом 31:20 и потврдила челну позицију, док је у директном дуелу Шпанија надиграла браниоца трофеја Немачку 31:27 за место међу најбољих четири.

Загреб је у сузама, Хрватска је у агонији! Сан о још једном злату рукометаша Лина Червара разбила је можда и најбоља селекција у досадашњем делу Првенства Европе - Француска! Гали су пометлали Каубоје пред 15.000 људу и загребачкој арени и директно их избацили са турнира - 30:27.

Могу сад Хрвати да причају о подбачају Ворија и Циндрића, али једноставно пресудила је разлика у класи. Француска - то је есенција рукомета.

Хрватима је био потребан бод да се домогну полуфинала, али нису били ни близу. Голом Копљара повели су са 7:6 и то стали. Тачније, екипа Француске је појачала ритам и почела да бомардује хрватски гол из свих позиција.

Жижа одбране Лина Червара била је усмерена ка Карабатићу, али су хрватски џелати били сјајни Ремили (6 голова) и Мане (5). Већ после првог полувремена Француска је имала шест голова предности.

Хрвати су имали још један трзај када је сјајно почео да брани Мирко Алиловић. Међутим, Француска је сувише озбиљна да би дозволила преокрет. Уз првопласирану Француску у полуфинале ће и Шведска.

У другој групи Шпанија се придружила Данској.

Фурија је била боља од Немачке (31:27). До 35.минута виђен је изједначен меч, али су онда Шпанци направили серију 7:0 и ту је био крај.

У полуфиналним мечевима састаће се Данска и Шведска, односно Француска и Шпанија. За пето место играће Чешка и Хрватска.

ДАНАШЊИ МЕЧЕВИ:

Србија - Белорусија 27:32
Словенија - Чешка 26:26
Шведска - Норвешка 25:28
Македонија - Данска 20:31
Хрватска - Француска 27:30
Шпанија - Немачка 31:27

А група: Француска 10 бодова, Шведска 6, Хрватска 6, Норвешка 6, Белорусија 2, Србија.

Б група: Данска 8, Шпанија 6, Чешка 5, Немачка 4, Словенија 4, Македонија 3.

Полуфиналне утакмице ЕП Француска - Шпанија и Шведска - Данска на програму су у четвртак.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ех

25.01.2018 06:17

Липа ваша пуна усташа!!!Биће да су Срби криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

25.01.2018 07:04

Играци су добри момци. Публика - говна. Звизде химни друге дрзаве.