EP: Karabatići bez poraza, Hrvatska bez medalje!

Rukometaši Francuske pobedili su Hrvatsku u poslednjem kolu druge faze Evropskog prvenstva u rukometu sa 30:27.  Muk u Zagrebu: I Hrvati eliminisani! Među četiri najbolje reprezentacije neće biti nijedna sa prostora bivše Jugoslavije.  Zagreb u suzama, Francuzi pometlali Hrvatsku! Poznati parovi polufinala EP. . .

Ostali sportovi 24.01.2018 | 23:07
EP: Karabatići bez poraza, Hrvatska bez medalje!
Hrvatska je ostala bez šanse da se bori za medalju jer su na kraju u krugu od tri reprezentacije sa po šest bodova Hrvati ostali ispod Šveđana na trećem mestu.

Norveška je ranije u toku dana pobedila Švedsku sa 28:25, ali to nije uticalo na konačan plasman.

Hrvati su se dobro držali protiv Francuza u prvih petnaestak minuta, slično kao i Srbija. Već posle 15. minuta domaćinu opada koncentracija, a Francuzi golovima Remilija odlaze na četiri razlike da bi prvo poluvreme završili sa 19:13.

Hrvatska je u nastavku uspevala sporadično da se vrati u igru, Francuzi su uglavnom održavali prednost, ali je prava drama nastala u poslednjih deset minuta. Luka Cindrić pogađa za 26:25 u 53. minutu.

Francuski golman je potom skinuo nekoliko važnih lopti, a Marino Marić je samo nakratko doneo nadu Hrvatskoj golom za 29:27 jer je Mae vrlo brzo otklonio sve dileme u vezi sa pobednikom meča.

Remili je za Francuze dao šest golova, Mae pet, a braća Karabatić ukupno pet. Na drugoj strani su se istakli Štrlek, Čupić i Mamić gde je prvi imao šest, a druga dvojica po pet pogodaka.

Francuska sada ima deset bodova i bez poraza ide na megdan Špancima u petak u polufinalu. Drugo polufinale čine Danska i Švedska.

Rukometne reprezentacije Francuske, Švedske, Danske i Španije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Svetski prvaci Francuzi rastužili su u Zagrebu domaće igrače i navijače pobedom 30:27, iako je Hrvatima odgovarao i remi jer je Norveška prethodno savladala Švedsku 28:25.

Šveđani će u borbu za medalje kao drugoplasirani zbog najboljeg skora u trouglu sa Hrvatskom i Norveškom i to samo za jedan gol više, a Francuska kao prva ide dalje sa maksimalnim učinkom.

Što se tiče grupe u Varaždinu, Danska je lako slavila nad Makedonijom 31:20 i potvrdila čelnu poziciju, dok je u direktnom duelu Španija nadigrala branioca trofeja Nemačku 31:27 za mesto među najboljih četiri.

Zagreb je u suzama, Hrvatska je u agoniji! San o još jednom zlatu rukometaša Lina Červara razbila je možda i najbolja selekcija u dosadašnjem delu Prvenstva Evrope - Francuska! Gali su pometlali Kauboje pred 15.000 ljudu i zagrebačkoj areni i direktno ih izbacili sa turnira - 30:27.

Mogu sad Hrvati da pričaju o podbačaju Vorija i Cindrića, ali jednostavno presudila je razlika u klasi. Francuska - to je esencija rukometa.

Hrvatima je bio potreban bod da se domognu polufinala, ali nisu bili ni blizu. Golom Kopljara poveli su sa 7:6 i to stali. Tačnije, ekipa Francuske je pojačala ritam i počela da bomarduje hrvatski gol iz svih pozicija.

Žiža odbrane Lina Červara bila je usmerena ka Karabatiću, ali su hrvatski dželati bili sjajni Remili (6 golova) i Mane (5). Već posle prvog poluvremena Francuska je imala šest golova prednosti.

Hrvati su imali još jedan trzaj kada je sjajno počeo da brani Mirko Alilović. Međutim, Francuska je suviše ozbiljna da bi dozvolila preokret. Uz prvoplasiranu Francusku u polufinale će i Švedska.

U drugoj grupi Španija se pridružila Danskoj.

Furija je bila bolja od Nemačke (31:27). Do 35.minuta viđen je izjednačen meč, ali su onda Španci napravili seriju 7:0 i tu je bio kraj.

U polufinalnim mečevima sastaće se Danska i Švedska, odnosno Francuska i Španija. Za peto mesto igraće Češka i Hrvatska.

DANAŠNJI MEČEVI:

Srbija - Belorusija 27:32
Slovenija - Češka 26:26
Švedska - Norveška 25:28
Makedonija - Danska 20:31
Hrvatska - Francuska 27:30
Španija - Nemačka 31:27

A grupa: Francuska 10 bodova, Švedska 6, Hrvatska 6, Norveška 6, Belorusija 2, Srbija.

B grupa: Danska 8, Španija 6, Češka 5, Nemačka 4, Slovenija 4, Makedonija 3.

Polufinalne utakmice EP Francuska - Španija i Švedska - Danska na programu su u četvrtak.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Eh

25.01.2018 06:17

Lipa vaša puna ustaša!!!Biće da su Srbi krivi.

ODGOVORITE
Name

Joja

25.01.2018 07:04

Igraci su dobri momci. Publika - govna. Zvizde himni druge drzave.