ЕК: Судије одузимале, али Будућност није дала побједу!

Велики тријумф Подгоричана у Италији, вероватно вредан пласман у четвртфинале.  Потпуна лудница, овај меч ће се памтити: Два продужетка, контроверзна одлука судија против Будућности и бацања која су пресудила! Овако нешто нећете често видети!

Фудбал 24.01.2018 | 22:20
ЕК: Судије одузимале, али Будућност није дала побједу!
Тачно 50 минута кошарке, један велики судијски превид и важна победа Будућности обележили су најузбудљивији меч Еврокупа овог уторка.

Екипа Александра Џикића славила је на паркету Трента и практично два кола пре краја изборила пласман у четвртфинале, захваљујући одлучујућим слободним бацањима Данила Николића у последњим секундама.

ТРЕНТО - БУДУЋНОСТ 105:106 (22:20, 19:26, 23:11, 18:25)

Да је све било према прописима, Будућност би славила већ после првог додатног периода, када су Подгоричани такође поентирали за победу у последњим тренуцима, али је записнички сто поништио тај кош јер је било заустављено време на семафору!

Арбитри су већали, већали и одлучили да се очигледно регуларан кош ипак не призна и да меч оде у додатних пет минута.

На истеку одлучујућег периода, Николић је изнудио прекршај на додавање Немање Гордића (23 поена, 7 асистенција) и однео бодове у Црну Гору. Два кола пре краја групне фазе, Будућност заузима друго место на табели, са скором 3-1 и две победе више од Трента, уз бољи међусобни скор.

Црногорски тим одлично "гура" на оба фронта.

Тренто и Будућност су одиграли један од најлуђих и најузбудљивијих мечева ове сезоне у Еврокупу. Будућност је славила с 106:105, али како?! После два продужетка и лошег суђења. Јунак је био Данило Николић који је погодио два слободна бацања за победу. У последњој секунди другог продужетка. У регуларном делу било је 82:82.

А пре тога владала је драма у првом продужетку. На самом крају истог. Николић је дао кош у последњем нападу, у последњим секундама за победу, али је сат био случајно заустављен од људи за записничким столом. Судије су гледале и већале, и решиле да не дозволе тај кош?!!

Прилично без основе. И тако се отишло у нови продужетак. Џикић се жалио, али то није помогло.

Гордић је потом у другом продужетку имао напад на 10 секунди пре краја, промашио тројку, а онда је Шилдс постигао два поена и на само три секунде пре краја деловало је да ће Тренто до победе. А онда је Николић фаулиран при шуту за два поена на 10 десетинки пре краја меча, погодио је оба бацања и то је било то.

Веома важан детаљ био је када је у самом финишу регуларног дела Немања Гордићпогодио тројку за изједначење. На снимку се видело да је можда нагазио линију, али је уписана тројка.

Будућност је пред ову утакмицу баш ухватила форму, везала је пет победа у свим такмичењима и то против ривала као што су Црвена звезда и Цедевита. Са друге стране Тренто се мучио, али то овога пута није значило ништа на паркету.

Био је то изузетно луд меч. Меч који ће се памтити. И лоше суђење које ће се памтити. Могла је Будућност да победи и на крају првог продужетка. 

Гордић је дао 23 поена, Ивановић је додао 20, а јунак Николић је дао 15.

Страшна утакмица.

ЕВРОКУП – ТОП 16, 4. КОЛО

Среда

Лијетувос Ритас - Торино 101:68
/Еходас 22 - Вујачић 14/

Зенит - Бајерн 78:80
/Воронов 17 - Рединг 18/

Тренто - Будућност 105:106 (82:82 у регуларном делу)
/Форај 24 - Гордић 23/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар