ЕК: “Српски” Бајерн бољи од Зенита! Тешка повреда Мачвана!

Кјурик промашио тројку за победу! Стефан Јовић је дао 14 поена и имао је седам асистенција. Пирова победа Бајерна, Мачван у болници због колена! Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милан Мачван повредио се у трећој деоници утакмице минхенског Бајерна и Зенита у Еврокупу. Није добро: Тешка повреда Милана Мачвана! Кошаркаш Бајерна и капитен репрезентације Србије изнет је са терена у Русији.

Кошарка 24.01.2018 | 21:10
ЕК: “Српски” Бајерн бољи од Зенита! Тешка повреда Мачвана!
Био је то занимљив сусрет у Еврокупу: на једној страни Марко Симоновић у дресу Зенита, а на другој Милан Мачван и Стефан Јовић у дресу Бајерна уз наравно Александра Ђорђевића на клупи. На крају су се радовали гости који су до победе дошли у последњем минуту - 78:80. Победу је Баварцима донео Реџи Рединг кошем на 35 секунди пре краја, а Кајл Кјурик је промашио тројку на две секунде пре краја.

Зенит је водио током целог тока меча, направио је разлику у трећој деоници, али је Бајерн преокренуо у последњој и дошао на један поен разлике. Ипак, Зенит је брзо одраговао, све се решавало у последњем минуту и Бајерн се боље снашао.

Марко Симоновић је играо 10 минута и дао је три поена. Стефан Јовић је дао 14 поена и имао је седам асистенција, док је Милан Мачван убацио девет поена.

Лијетувос Ритас који је последњи на табели групе Ф дошао је до прве победе у овој новонасталој групи. Литванци су надиграли Торино код куће веома убедљиво - 101:68.

Већ после 10 минута игре било је 16 разлике за домаћина па је већ тада судијски тројац могао да означи крај утакмице. Све је било јасно. Завршило се са преко 100 датих поена домаћина.

Тим Римаса Куртинаитиса предводио је Мартинас Еходас с 22 поена, док је Бен Мегдендодао 15.

Код гостију је најбољи био Саша Вујачић с 14 поена.

Бајерн је у четвртом колу Топ16 фазе гостовао у Санкт Петербургу и тријумфовао 80:78, али је резултат остао у сенци повреде српског играча.

Није познато колико је тешка повреда крилног центра Бајерна, а клуб је објавио да је Мачван одвезен у болницу где га чека магнетна резонанца.

"Важна победа је лепа, али је важније да нам се он ускоро врати", пише на званичној страници Бајерна уз фотографију Мачвановог дреса.

До повреде је постигао девет поена и имао три скока. Бриљирао је Стефан Јовић који је имао добро шутерско вече и завршио са 14 поена. Једини ефикаснији у тиму Бајерна је био Девин Букер са 17. На другој страни је Марко Симоновић убацио три поена, а Зенит је предводио Јевгениј Воронов са 17.

У првој утакмици дана, Лијетувос Ритас је "стотком" био бољи од Фиат Торина, 101:68. Мартинас Еходас је био најефикаснији са 22 поена код победника, 15 је додао Маџен, док је у Торину најефикаснији био ветеран Саша Вујачић са 14.

Није добро: Тешка повреда Милана Мачвана! Кошаркаш Бајерна и капитен репрезентације Србије изнет је са терена у Русији.

Веома лоша вест стиже из Санкт Петербурга, где су ове среде на терену била тројица српских репрезентативаца, као и селектор.

Крилни центар Бајерна, Милан Мачван, кренуо је на улаз у трећој четвртини утакмице против Зенита и пао испод коша, држећи се за колено.

Већ прва реакција капитена српске репрезентације наговестила је да није добро. Држећи се за ногу, окружен саиграчима на паркету је дочекао лекаре, који су одмах дотрчали и сместили га на носила.

Његов тренер и селектор Србије Саша Ђорђевић одмах је могао да види да ситуација није добра. Стефан Јовић, плејмејкер Бајерна и Марко Симоновић, крило Зенита пришли су саиграчу из репрезентације, коју је требало да предводи од 19. фебруара, у утакмицама против Немачке и Аустрије.



Немачки принцип, српски погон: Бајерн не одустаје. У вечери повреде Милана Мачвана, његов тим се вратио из великог минуса у последњој четвртини и победио. Стефан Јовић одличан.

Пад Милана Мачвана и повреда колена забринули су све у екипи Бајерна, али и у Србији, где се од искусног крилног центра очекивало да и у фебруарском циклусу предводи репрезентацију.

Капитен "орлова" изнет је са терена у трећој четвртини утакмице Еврокупа против Зенита, а његови саиграчи у екипи Саше Ђорђевића смогли су снагу да се подигну и да одиграју одличну последњу четвртину. И да победе.

ЗЕНИТ - БАЈЕРН 78:80 (22:19, 15:19, 25:14, 16:28)

Зенит Марка Симоновића (3 поена за 10 минута у игри) водио је 14 поена разлике осам минута пре краја (66:52), а онда је Бајерн немачким приступом и српском командом са клупе и са позиције "један" направио велики обрт.

Плејмејкер Стефан Јовић увео је екипу у ритам са 14 поена и седам асистенција и заједно са Реџијем Редиком (18 поена), Девином Букером (17 п) и Џаредом Канингеном (14п) креирао један од већих преокрета у овој сезони другог по снази евро-такмичења.

Руски тим водио је и у претпоследњем минуту, али је центар Бајерна Букер изједначио, па донео Баварцима предност, коју нису испустили.

У директној борби за врх, Бајерн је тако засео на чело табеле Групе Ф, са скором 3-1. Зенит је други са 2-2 и дели ту позицију са Торином (2-2), који је такође у среду убедљиво изгубио на гостовању Лијетувос Ритасу (101:68).

Баварци су остварили лепу победу, али због Мачванове повреде ипак нису могли да буду до краја задовољни. Остали су и без другог српског интернационалца, јер је и Владимир Лучић одраније повређен и већ недељама не конкурише за утакмице.

Наш крилни центар је пре одласка са терена постигао девет поена за 18 минута.

ЕВРОКУП – ТОП 16, 4. КОЛО

Среда

Лијетувос Ритас - Торино 101:68
/Еходас 22 - Вујачић 14/

Зенит - Бајерн 78:80
/Воронов 17 - Рединг 18/

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар