EK: “Srpski” Bajern bolji od Zenita! Teška povreda Mačvana!

Kjurik promašio trojku za pobedu! Stefan Jović je dao 14 poena i imao je sedam asistencija. Pirova pobeda Bajerna, Mačvan u bolnici zbog kolena! Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Milan Mačvan povredio se u trećoj deonici utakmice minhenskog Bajerna i Zenita u Evrokupu. Nije dobro: Teška povreda Milana Mačvana! Košarkaš Bajerna i kapiten reprezentacije Srbije iznet je sa terena u Rusiji.

Košarka 24.01.2018 | 21:10
EK: “Srpski” Bajern bolji od Zenita! Teška povreda Mačvana!
Bio je to zanimljiv susret u Evrokupu: na jednoj strani Marko Simonović u dresu Zenita, a na drugoj Milan Mačvan i Stefan Jović u dresu Bajerna uz naravno Aleksandra Đorđevića na klupi. Na kraju su se radovali gosti koji su do pobede došli u poslednjem minutu - 78:80. Pobedu je Bavarcima doneo Redži Reding košem na 35 sekundi pre kraja, a Kajl Kjurik je promašio trojku na dve sekunde pre kraja.

Zenit je vodio tokom celog toka meča, napravio je razliku u trećoj deonici, ali je Bajern preokrenuo u poslednjoj i došao na jedan poen razlike. Ipak, Zenit je brzo odragovao, sve se rešavalo u poslednjem minutu i Bajern se bolje snašao.

Marko Simonović je igrao 10 minuta i dao je tri poena. Stefan Jović je dao 14 poena i imao je sedam asistencija, dok je Milan Mačvan ubacio devet poena.

Lijetuvos Ritas koji je poslednji na tabeli grupe F došao je do prve pobede u ovoj novonastaloj grupi. Litvanci su nadigrali Torino kod kuće veoma ubedljivo - 101:68.

Već posle 10 minuta igre bilo je 16 razlike za domaćina pa je već tada sudijski trojac mogao da označi kraj utakmice. Sve je bilo jasno. Završilo se sa preko 100 datih poena domaćina.

Tim Rimasa Kurtinaitisa predvodio je Martinas Ehodas s 22 poena, dok je Ben Megdendodao 15.

Kod gostiju je najbolji bio Saša Vujačić s 14 poena.

Bajern je u četvrtom kolu Top16 faze gostovao u Sankt Peterburgu i trijumfovao 80:78, ali je rezultat ostao u senci povrede srpskog igrača.

Nije poznato koliko je teška povreda krilnog centra Bajerna, a klub je objavio da je Mačvan odvezen u bolnicu gde ga čeka magnetna rezonanca.

"Važna pobeda je lepa, ali je važnije da nam se on uskoro vrati", piše na zvaničnoj stranici Bajerna uz fotografiju Mačvanovog dresa.

Do povrede je postigao devet poena i imao tri skoka. Briljirao je Stefan Jović koji je imao dobro šutersko veče i završio sa 14 poena. Jedini efikasniji u timu Bajerna je bio Devin Buker sa 17. Na drugoj strani je Marko Simonović ubacio tri poena, a Zenit je predvodio Jevgenij Voronov sa 17.

U prvoj utakmici dana, Lijetuvos Ritas je "stotkom" bio bolji od Fiat Torina, 101:68. Martinas Ehodas je bio najefikasniji sa 22 poena kod pobednika, 15 je dodao Madžen, dok je u Torinu najefikasniji bio veteran Saša Vujačić sa 14.

Nije dobro: Teška povreda Milana Mačvana! Košarkaš Bajerna i kapiten reprezentacije Srbije iznet je sa terena u Rusiji.

Veoma loša vest stiže iz Sankt Peterburga, gde su ove srede na terenu bila trojica srpskih reprezentativaca, kao i selektor.

Krilni centar Bajerna, Milan Mačvan, krenuo je na ulaz u trećoj četvrtini utakmice protiv Zenita i pao ispod koša, držeći se za koleno.

Već prva reakcija kapitena srpske reprezentacije nagovestila je da nije dobro. Držeći se za nogu, okružen saigračima na parketu je dočekao lekare, koji su odmah dotrčali i smestili ga na nosila.

Njegov trener i selektor Srbije Saša Đorđević odmah je mogao da vidi da situacija nije dobra. Stefan Jović, plejmejker Bajerna i Marko Simonović, krilo Zenita prišli su saigraču iz reprezentacije, koju je trebalo da predvodi od 19. februara, u utakmicama protiv Nemačke i Austrije.



Nemački princip, srpski pogon: Bajern ne odustaje. U večeri povrede Milana Mačvana, njegov tim se vratio iz velikog minusa u poslednjoj četvrtini i pobedio. Stefan Jović odličan.

Pad Milana Mačvana i povreda kolena zabrinuli su sve u ekipi Bajerna, ali i u Srbiji, gde se od iskusnog krilnog centra očekivalo da i u februarskom ciklusu predvodi reprezentaciju.

Kapiten "orlova" iznet je sa terena u trećoj četvrtini utakmice Evrokupa protiv Zenita, a njegovi saigrači u ekipi Saše Đorđevića smogli su snagu da se podignu i da odigraju odličnu poslednju četvrtinu. I da pobede.

ZENIT - BAJERN 78:80 (22:19, 15:19, 25:14, 16:28)

Zenit Marka Simonovića (3 poena za 10 minuta u igri) vodio je 14 poena razlike osam minuta pre kraja (66:52), a onda je Bajern nemačkim pristupom i srpskom komandom sa klupe i sa pozicije "jedan" napravio veliki obrt.

Plejmejker Stefan Jović uveo je ekipu u ritam sa 14 poena i sedam asistencija i zajedno sa Redžijem Redikom (18 poena), Devinom Bukerom (17 p) i Džaredom Kaningenom (14p) kreirao jedan od većih preokreta u ovoj sezoni drugog po snazi evro-takmičenja.

Ruski tim vodio je i u pretposlednjem minutu, ali je centar Bajerna Buker izjednačio, pa doneo Bavarcima prednost, koju nisu ispustili.

U direktnoj borbi za vrh, Bajern je tako zaseo na čelo tabele Grupe F, sa skorom 3-1. Zenit je drugi sa 2-2 i deli tu poziciju sa Torinom (2-2), koji je takođe u sredu ubedljivo izgubio na gostovanju Lijetuvos Ritasu (101:68).

Bavarci su ostvarili lepu pobedu, ali zbog Mačvanove povrede ipak nisu mogli da budu do kraja zadovoljni. Ostali su i bez drugog srpskog internacionalca, jer je i Vladimir Lučić odranije povređen i već nedeljama ne konkuriše za utakmice.

Naš krilni centar je pre odlaska sa terena postigao devet poena za 18 minuta.

EVROKUP – TOP 16, 4. KOLO

Sreda

Lijetuvos Ritas - Torino 101:68
/Ehodas 22 - Vujačić 14/

Zenit - Bajern 78:80
/Voronov 17 - Reding 18/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar