ИТА: Лацијали лагано славили, али се и брукали!

Римски тим је у заосталој утакмици 12. кола рутински савладао Удинезе резултатом 3:0 (1:0) и осамио се на трећој позицији на табели Серије А. Сенад Лулић асистент.  Лацијева тројка! Ромо, немој да на јесен гледаш комшије у Лиги шампиона! Небескоплави не престају да одушевљавају.

Фудбал 24.01.2018 | 20:50
ИТА: Лацијали лагано славили, али се и брукали!
У складу с податком да је у посљедњих, скоро пет година, Удинезе освојио само бод против Лација, римски клуб је забиљежио сигурну побједу на "Олимпику" у одложеном мечу 12. кола Серије А, који је због невремена отказан 5. новембра 2017. године.

Тада је судија Лука Банти одлучио је откаже меч због поплављеног терена на стадиону "Олимпико", а у пролонгираном двобоју радовали су се небеско-плави.

ЛАЦИО - УДИНЕЗЕ 3:0 (1:0)
/Самир 32 аутогол, Нани 46, Данило 87/

Није то била посебно лијепа утакмица у којем смо могли да видимо неки допадљив фудбал, али оно што је најбитније, нова три бода су освојили изабраници Симонеа Инзагија и учврстили се на трећем мјесту на табели које дирекектно води у Лигу шампиона.

"Лацијали" су повели аутоголом Бразилца Самира у 32. минуту и то је била прва прилика на сусрету, да би почетком другог полувремена, Португалац Нани крунисао лијепу акцију Фелипеа Андерсона и практично "овјерио" 14. тријумф римског тима ове сезене у италијанском првенству. Дефинитивна потврда сигурне побједе стигла је у 87. минуту након асистенције Сенада Лулића и егзекуције Бразилца Фелипеа Андерсона за коначних 3:0!

Српски фудбалери Душан Баста и Сергеј Милинковић Савић били су стартери у домаћем тиму, али је Милинковића Савића у 65. минуту замијенио репрезентативац Босне и Херцеговине Сенад Лулић.

Иако су Римљани вечерас били квалитетнији ривал од екипе из Удина, било је "простора" и за помало неубичајане грешке домаћих, међу којима је предњачио белгијски везиста Џордан Лукаку...

Можда се неко и досетио да им то каже пре утакмице са Сампдорије. Требало би. Јер никоме у Роми навијачи неће опростити ако следеће сезоне буду морали да од куће гледају комшије из Лација у Лиги шампиона. А таква могућност делује сасвим реално пошто је мање вољени римски клуб наставио са добрим играча и у заосталој утакмици 12. кола Серије А рутински отписао Удинезе - 2:0 на Олимпику.

Општи утисак - један досадан меч, јер је Лацио врло лако контролисао игру, иако је Удинезе у форми, па није изгубио у првенству још од новембра и судара са Наполијем. У Риму се апсолутно ништа није питао. Додуше, Бразилац Самир мало је помогао ривалу аутоголом за 1:0 у 22. минуту, али и тај погодак је био последица огромног притиска који су Лацијали вршили на одбрану гостујућег тима.

Да не буде ама баш никакве драме у 47. минуту Сергеја Милинковића Савића је избациоФелипеа Андерсона по крилу, а овај смирено вратио лопту до Нанија коме је преостао лакши део посла.

Све после тога - чисто одрађивање посла. Тек у 80. минуту је после грешке Лукаса Леиве запретио Родриго де Пол, али је Томас Стракоша сјајно реаговао. А онда казна - у 87. минуту Фелипе Андерсон је после дивне лопте Сенада Лулића истрчао сам пред противничког голмана и ефектно завршио акцију.

Додаћемо још да је Сергеј Милинковић Савић играо до 65. минута, Душан Баста до самог краја.

Лацио сада има три бода више од Интера, чак шест од Роме, коју вечерас очекује непријатну гостовање код Сампдорије.

Серија А, заостале утакмице:

Лацио - Удинезе 3:0 (1:0)
/Самир 22аг, Нани 47, Андерсон 86/

20.30: Сампдорија - Рома

ТАБЕЛА: Наполи 54, Јувентус 53, Лацио 46 , Интер 43, Рома (-1) 40, Сампдорија (-1) 33, Милан 31, Аталанта 30, Удинезе 29, Торино 29, Фиорентина 28, Болоња 27, Кјево 22, Сасуоло 22, Ђенова (-1) 21, Каљари 20, Кротоне 18, СПАЛ 16, Хелас Верона 13, Беневенто 7.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар