ITA: Lacijali lagano slavili, ali se i brukali!

Rimski tim je u zaostaloj utakmici 12. kola rutinski savladao Udineze rezultatom 3:0 (1:0) i osamio se na trećoj poziciji na tabeli Serije A. Senad Lulić asistent.  Lacijeva trojka! Romo, nemoj da na jesen gledaš komšije u Ligi šampiona! Nebeskoplavi ne prestaju da oduševljavaju.

Fudbal 24.01.2018 | 20:50
ITA: Lacijali lagano slavili, ali se i brukali!
U skladu s podatkom da je u posljednjih, skoro pet godina, Udineze osvojio samo bod protiv Lacija, rimski klub je zabilježio sigurnu pobjedu na "Olimpiku" u odloženom meču 12. kola Serije A, koji je zbog nevremena otkazan 5. novembra 2017. godine.

Tada je sudija Luka Banti odlučio je otkaže meč zbog poplavljenog terena na stadionu "Olimpiko", a u prolongiranom dvoboju radovali su se nebesko-plavi.

LACIO - UDINEZE 3:0 (1:0)
/Samir 32 autogol, Nani 46, Danilo 87/

Nije to bila posebno lijepa utakmica u kojem smo mogli da vidimo neki dopadljiv fudbal, ali ono što je najbitnije, nova tri boda su osvojili izabranici Simonea Inzagija i učvrstili se na trećem mjestu na tabeli koje direkektno vodi u Ligu šampiona.

"Lacijali" su poveli autogolom Brazilca Samira u 32. minutu i to je bila prva prilika na susretu, da bi početkom drugog poluvremena, Portugalac Nani krunisao lijepu akciju Felipea Andersona i praktično "ovjerio" 14. trijumf rimskog tima ove sezene u italijanskom prvenstvu. Definitivna potvrda sigurne pobjede stigla je u 87. minutu nakon asistencije Senada Lulića i egzekucije Brazilca Felipea Andersona za konačnih 3:0!

Srpski fudbaleri Dušan Basta i Sergej Milinković Savić bili su starteri u domaćem timu, ali je Milinkovića Savića u 65. minutu zamijenio reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić.

Iako su Rimljani večeras bili kvalitetniji rival od ekipe iz Udina, bilo je "prostora" i za pomalo neubičajane greške domaćih, među kojima je prednjačio belgijski vezista Džordan Lukaku...

Možda se neko i dosetio da im to kaže pre utakmice sa Sampdorije. Trebalo bi. Jer nikome u Romi navijači neće oprostiti ako sledeće sezone budu morali da od kuće gledaju komšije iz Lacija u Ligi šampiona. A takva mogućnost deluje sasvim realno pošto je manje voljeni rimski klub nastavio sa dobrim igrača i u zaostaloj utakmici 12. kola Serije A rutinski otpisao Udineze - 2:0 na Olimpiku.

Opšti utisak - jedan dosadan meč, jer je Lacio vrlo lako kontrolisao igru, iako je Udineze u formi, pa nije izgubio u prvenstvu još od novembra i sudara sa Napolijem. U Rimu se apsolutno ništa nije pitao. Doduše, Brazilac Samir malo je pomogao rivalu autogolom za 1:0 u 22. minutu, ali i taj pogodak je bio posledica ogromnog pritiska koji su Lacijali vršili na odbranu gostujućeg tima.

Da ne bude ama baš nikakve drame u 47. minutu Sergeja Milinkovića Savića je izbacioFelipea Andersona po krilu, a ovaj smireno vratio loptu do Nanija kome je preostao lakši deo posla.

Sve posle toga - čisto odrađivanje posla. Tek u 80. minutu je posle greške Lukasa Leive zapretio Rodrigo de Pol, ali je Tomas Strakoša sjajno reagovao. A onda kazna - u 87. minutu Felipe Anderson je posle divne lopte Senada Lulića istrčao sam pred protivničkog golmana i efektno završio akciju.

Dodaćemo još da je Sergej Milinković Savić igrao do 65. minuta, Dušan Basta do samog kraja.

Lacio sada ima tri boda više od Intera, čak šest od Rome, koju večeras očekuje neprijatnu gostovanje kod Sampdorije.

Serija A, zaostale utakmice:

Lacio - Udineze 3:0 (1:0)
/Samir 22ag, Nani 47, Anderson 86/

20.30: Sampdorija - Roma

TABELA: Napoli 54, Juventus 53, Lacio 46 , Inter 43, Roma (-1) 40, Sampdorija (-1) 33, Milan 31, Atalanta 30, Udineze 29, Torino 29, Fiorentina 28, Bolonja 27, Kjevo 22, Sasuolo 22, Đenova (-1) 21, Kaljari 20, Krotone 18, SPAL 16, Helas Verona 13, Benevento 7.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar