ЕП: Вујовић и Словенци испали послије драме!

Норвежани победили за себе и Хрватску! Норвешка савладала Шведску у великом дербију - 28:25. Рукометаши Словеније прокоцкали су победу у трећем колу друге фазе ЕП у Хрватској и одиграли су нерешено са Чешком 26:26.  "Бронзани" са прошлог Светског првенства неће ове зиме учествовати у елиминацијама континенталног турнира.

Остали спортови 24.01.2018 | 20:40
ЕП: Вујовић и Словенци испали послије драме!
Реми није одговарао ни једнима ни другима па су обе екипе елиминисане из даљег тока првенства.

Словенцима се осветила неефикасност у последњих пет минута утакмице када су испустили два гола предности јер нису постигли ниједан погодак.

Током меча, екипе су се смењивале у вођству, али ниједна екипа није успела да створи значајнију предност. Словенија после гола Маргуча, четири минута пре краја, није дала ниједан, Здрахала и Хрстка су изједначили, а Кавтичник је могао да постане и трагичар за екипу Веселина Вујовића.

Он је изгубио лопту, али Каспарек то није претворио у гол и победу јер је лопта погодила оквир гола. Најбољи у Словенији су били Вид Кавтичник, Миха Зарабец и Гашпер Маргуч са по пет голова. Ондреј Захрала је за Чехе постигао девет, а Томаш Чип је додао пет.

Данска је после ремија две селекције осигурала прво место.

У другом мечу у истој групи Данци су поразили Македонце са 31:20. Доминирао је Дамгард са 11 голова, а код Македонаца је најбољи био Кузмановски са шест.

Почетком 2017. били су хит Мундијала, почетком 2018. отићи ће кући после друге фазе Европског првенства.

Рукометна репрезентација Словеније елиминисана је са турнира у Хрватској у четвртфиналној групи, јер је у среду одиграла нерешено против Чешке (26:26), у утакмици у којој јој је била потребна победа да би остала у игри за евентуални пласман.

Да је било која од ове две екипе победила, ишчекивала би реми Шпаније и Немачке да би се надала проласку у елиминације. После свега виђеног, и једни и други ће отићи кући.

Херој утакмице био је чешки голман Томас Мрква са 18 одбрана, који није успевао да спречи Словенце да се изнова и изнова враћају у меч, нити да се меч заврши без победника.

У тренутној ситуацији, пласман у полуфинале избориће победник меча Шпанија - Немачка, од 20.30 часова.

Норвежани су успели да савладају Швеђане (28:25), али три гола разлике им нису били довољно. За пролаз им је требао још један, па да се онда надају поразу Хрвата од Француза. Овако, Швеђани се надају победи "триколора", а онда ће све зависити од гол-разлике...

Једна од најбољих утакмица Првенства Европе у Хрватској завршена је победом Норвешке над Шведском. Права есенција рукомета виђена је у загребачкој Арени, на крају је јунак био голман Норвешке Бергеруд. Он је спустио рампу у финипшу донео велики тријумф својој селекцији - 28:25.

Норвежани су победили за себе и Хрватску. Ватренима је сада потребаан бод у великом дербију против Француске како би осигурали пласман у полуфинале. Ако Галски Петлови тријумфују направиће се круг између Хрватске, Норвешке и Шведске и одлучиће боља гол разлика.

Норвежани су имали више живаца и привели меч крају. Са друге стране Шведске је читав меч јурила предност ривала. Успела је да буде у егалу више пута, међутим Норвежани су једноставно вечерас били бржи и концентрисанији.

Најбољи у редовима победничког тима био је Тонесен са пет голова, али је прави јунак, као што смо већ написали, голман Бергеруд.

У пораженом тиму најбољи је био Толбринг са шест погодака.

ГРУПА 1, 3. коло:

Србија- Белорусија 27:32
Шведска - Норвешка 25:28
Хрватска - Француска 20.30

ТАБЕЛА: Француска 8, Шведска 6, Хрватска 6, Норвешка 6, Белорусија 2, Србија 0.

ГРУПА 2, 3. коло:

Словенија - Чешка 26:26
Македонија - Данска 20:31
Немачка - Шпанија 20.30

ТАБЕЛА: Данска 8, Чешка 5, Шпанија 4, Немачка 4, Словенија 4, Македонија 3.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар