EP: Vujović i Slovenci ispali poslije drame!

Norvežani pobedili za sebe i Hrvatsku! Norveška savladala Švedsku u velikom derbiju - 28:25. Rukometaši Slovenije prokockali su pobedu u trećem kolu druge faze EP u Hrvatskoj i odigrali su nerešeno sa Češkom 26:26.  "Bronzani" sa prošlog Svetskog prvenstva neće ove zime učestvovati u eliminacijama kontinentalnog turnira.

Ostali sportovi 24.01.2018 | 20:40
EP: Vujović i Slovenci ispali poslije drame!
Remi nije odgovarao ni jednima ni drugima pa su obe ekipe eliminisane iz daljeg toka prvenstva.

Slovencima se osvetila neefikasnost u poslednjih pet minuta utakmice kada su ispustili dva gola prednosti jer nisu postigli nijedan pogodak.

Tokom meča, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali nijedna ekipa nije uspela da stvori značajniju prednost. Slovenija posle gola Marguča, četiri minuta pre kraja, nije dala nijedan, Zdrahala i Hrstka su izjednačili, a Kavtičnik je mogao da postane i tragičar za ekipu Veselina Vujovića.

On je izgubio loptu, ali Kasparek to nije pretvorio u gol i pobedu jer je lopta pogodila okvir gola. Najbolji u Sloveniji su bili Vid Kavtičnik, Miha Zarabec i Gašper Marguč sa po pet golova. Ondrej Zahrala je za Čehe postigao devet, a Tomaš Čip je dodao pet.

Danska je posle remija dve selekcije osigurala prvo mesto.

U drugom meču u istoj grupi Danci su porazili Makedonce sa 31:20. Dominirao je Damgard sa 11 golova, a kod Makedonaca je najbolji bio Kuzmanovski sa šest.

Početkom 2017. bili su hit Mundijala, početkom 2018. otići će kući posle druge faze Evropskog prvenstva.

Rukometna reprezentacija Slovenije eliminisana je sa turnira u Hrvatskoj u četvrtfinalnoj grupi, jer je u sredu odigrala nerešeno protiv Češke (26:26), u utakmici u kojoj joj je bila potrebna pobeda da bi ostala u igri za eventualni plasman.

Da je bilo koja od ove dve ekipe pobedila, iščekivala bi remi Španije i Nemačke da bi se nadala prolasku u eliminacije. Posle svega viđenog, i jedni i drugi će otići kući.

Heroj utakmice bio je češki golman Tomas Mrkva sa 18 odbrana, koji nije uspevao da spreči Slovence da se iznova i iznova vraćaju u meč, niti da se meč završi bez pobednika.

U trenutnoj situaciji, plasman u polufinale izboriće pobednik meča Španija - Nemačka, od 20.30 časova.

Norvežani su uspeli da savladaju Šveđane (28:25), ali tri gola razlike im nisu bili dovoljno. Za prolaz im je trebao još jedan, pa da se onda nadaju porazu Hrvata od Francuza. Ovako, Šveđani se nadaju pobedi "trikolora", a onda će sve zavisiti od gol-razlike...

Jedna od najboljih utakmica Prvenstva Evrope u Hrvatskoj završena je pobedom Norveške nad Švedskom. Prava esencija rukometa viđena je u zagrebačkoj Areni, na kraju je junak bio golman Norveške Bergerud. On je spustio rampu u finipšu doneo veliki trijumf svojoj selekciji - 28:25.

Norvežani su pobedili za sebe i Hrvatsku. Vatrenima je sada potrebaan bod u velikom derbiju protiv Francuske kako bi osigurali plasman u polufinale. Ako Galski Petlovi trijumfuju napraviće se krug između Hrvatske, Norveške i Švedske i odlučiće bolja gol razlika.

Norvežani su imali više živaca i priveli meč kraju. Sa druge strane Švedske je čitav meč jurila prednost rivala. Uspela je da bude u egalu više puta, međutim Norvežani su jednostavno večeras bili brži i koncentrisaniji.

Najbolji u redovima pobedničkog tima bio je Tonesen sa pet golova, ali je pravi junak, kao što smo već napisali, golman Bergerud.

U poraženom timu najbolji je bio Tolbring sa šest pogodaka.

GRUPA 1, 3. kolo:

Srbija- Belorusija 27:32
Švedska - Norveška 25:28
Hrvatska - Francuska 20.30

TABELA: Francuska 8, Švedska 6, Hrvatska 6, Norveška 6, Belorusija 2, Srbija 0.

GRUPA 2, 3. kolo:

Slovenija - Češka 26:26
Makedonija - Danska 20:31
Nemačka - Španija 20.30

TABELA: Danska 8, Češka 5, Španija 4, Nemačka 4, Slovenija 4, Makedonija 3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar