Љекар америчких олимпијаца осуђен на 175 година!

Некадашњи лекар гимнастичког тима САД на Олимпијским играма више неће бити слободан.  Америчком лекару педофилу 175 година робије! Бивши спортски лекар Лери Насар осуђен је на затворску казну од 40 до 175 година због вишегодишњег злостављања америчких гимнастичарки.

Остали спортови 26.01.2018 | 16:30
Љекар америчких олимпијаца осуђен на 175 година!
"Господине, не заслужујете да икад више шетате ван затвора. Управо сам потписала вашу доживотну казну", рекла је у среду амерички судија Роузмери Аквилина.

У под пред њом гледао је Лери Насар, некадашњи доктор америчких гимнастичара на олимпијским играма, који је осуђен на казне затвора од 40 до 175 година!

Насар је осуђен због сексуалног злостављања чак 156 жртава, испитиваних у претходних седам дана! Лекар је добио овакву казну јер је проглашен кривим по десет тачака оптужнице за сексуално напаствовање.

"У последњих неколико дана видели смо нешто најгоре и најбоље од човечанства. Видели смо како један глас може да покрене читав покрет", рекла је Ангела Повилаитис, помоћница генералног тужиоца.

И осуђени Насар добио је шансу да говори.

"Ваше речи су у последњих неколико дана имале значајан емотивни утицај на мене и уздрмале су ме до сржи. Такође, свестан сам да оно што ја осећам бледи пред болом, траумом и емотивног уништења које сви ви осећате. Нема речи које могу да опуишу дубину и ширину тога колико се лоше осећам због онога што се догодило. Прихватљиво извињење свима вама не постоји. Носићу све што сте изрекли до краја живота", рекао је лекар, чији је правни тим предложио нагодбу за казнзу затвора у трајању од 25 до 40 година.

Судија који је прочитала пресуду рекла је – "Управо сам потписала вашу смртну казну".

Том реченицом завршено је седмодневно саслушање пред судом у Лансингу у држави Мичиген, на коме су жртве могле да се суоче са Леријем Насаром. 

"Част ми је и привилегија што читам пресуду. Ви не заслужујете да изадјете из затвора, никада више. Нисте урадили ништа да контролишете те нагоне и где год прођете уништићете оне најрањивије", рекла је судија Розмари Аквилина. 

Она је навела да су Насарови поступци били "прецизни, прорачунати, манипулативни и одвратни". Када се саслушање завршило судницом се проломио аплауз, а жртве и тужиоци су се грлили. 

То је друга вишегодишња казна затвора за педесетчетворогодишњег лекара, који је претходно осуђен и на 60 година у федералном затвору због дечје порнографије.



Тужилаштво је навело да је Насар гимнастику видео као "савршено место" за своје злочине, пошто су га жртве сматрале 'богом' у том спорту.

Он је признао да је између 1998. и 2005. године сексуално злостављао седам жена.

Насар је кратко рекао да су га оптужбе више од 150 особа "потресле до сржи" и да "нема речи" које би могле да објасне колико му је жао због својих злочина.

"Ваше речи ћу носити до краја живота", додао је он.

Међу злостављанима су познате америчке гимнастичарке – Ели Рајсман, Џордин Вајбер и Мекејла Марони.



Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар