Ljekar američkih olimpijaca osuđen na 175 godina!

Nekadašnji lekar gimnastičkog tima SAD na Olimpijskim igrama više neće biti slobodan.  Američkom lekaru pedofilu 175 godina robije! Bivši sportski lekar Leri Nasar osuđen je na zatvorsku kaznu od 40 do 175 godina zbog višegodišnjeg zlostavljanja američkih gimnastičarki.

Ostali sportovi 26.01.2018 | 16:30
Ljekar američkih olimpijaca osuđen na 175 godina!
"Gospodine, ne zaslužujete da ikad više šetate van zatvora. Upravo sam potpisala vašu doživotnu kaznu", rekla je u sredu američki sudija Rouzmeri Akvilina.

U pod pred njom gledao je Leri Nasar, nekadašnji doktor američkih gimnastičara na olimpijskim igrama, koji je osuđen na kazne zatvora od 40 do 175 godina!

Nasar je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja čak 156 žrtava, ispitivanih u prethodnih sedam dana! Lekar je dobio ovakvu kaznu jer je proglašen krivim po deset tačaka optužnice za seksualno napastvovanje.

"U poslednjih nekoliko dana videli smo nešto najgore i najbolje od čovečanstva. Videli smo kako jedan glas može da pokrene čitav pokret", rekla je Angela Povilaitis, pomoćnica generalnog tužioca.

I osuđeni Nasar dobio je šansu da govori.

"Vaše reči su u poslednjih nekoliko dana imale značajan emotivni uticaj na mene i uzdrmale su me do srži. Takođe, svestan sam da ono što ja osećam bledi pred bolom, traumom i emotivnog uništenja koje svi vi osećate. Nema reči koje mogu da opuišu dubinu i širinu toga koliko se loše osećam zbog onoga što se dogodilo. Prihvatljivo izvinjenje svima vama ne postoji. Nosiću sve što ste izrekli do kraja života", rekao je lekar, čiji je pravni tim predložio nagodbu za kaznzu zatvora u trajanju od 25 do 40 godina.

Sudija koji je pročitala presudu rekla je – "Upravo sam potpisala vašu smrtnu kaznu".

Tom rečenicom završeno je sedmodnevno saslušanje pred sudom u Lansingu u državi Mičigen, na kome su žrtve mogle da se suoče sa Lerijem Nasarom. 

"Čast mi je i privilegija što čitam presudu. Vi ne zaslužujete da izadjete iz zatvora, nikada više. Niste uradili ništa da kontrolišete te nagone i gde god prođete uništićete one najranjivije", rekla je sudija Rozmari Akvilina. 

Ona je navela da su Nasarovi postupci bili "precizni, proračunati, manipulativni i odvratni". Kada se saslušanje završilo sudnicom se prolomio aplauz, a žrtve i tužioci su se grlili. 

To je druga višegodišnja kazna zatvora za pedesetčetvorogodišnjeg lekara, koji je prethodno osuđen i na 60 godina u federalnom zatvoru zbog dečje pornografije.



Tužilaštvo je navelo da je Nasar gimnastiku video kao "savršeno mesto" za svoje zločine, pošto su ga žrtve smatrale 'bogom' u tom sportu.

On je priznao da je između 1998. i 2005. godine seksualno zlostavljao sedam žena.

Nasar je kratko rekao da su ga optužbe više od 150 osoba "potresle do srži" i da "nema reči" koje bi mogle da objasne koliko mu je žao zbog svojih zločina.

"Vaše reči ću nositi do kraja života", dodao je on.

Među zlostavljanima su poznate američke gimnastičarke – Eli Rajsman, Džordin Vajber i Mekejla Maroni.



Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar