"Договарали су се да се виде"

Супруга Оливера Ивановића се огласила поводом спекулација да је Александар Вучић неколико дана пре атентата одбио да прими убијеног лидера ГИ СДП.

Србија 24.01.2018 | 19:05
"Договарали су се да се виде"
Она је за Данас рекла да та информација није тачна.

“Они су се раније договарали да се виде, али до тог састанка није дошло”, кратко је објаснила за Данас Милена Поповић Ивановић.

После изјаве председника Србије да је "помогао Ивановићу више него други политичари", у високим политичким круговима појавиле су се спекулације о наводном Вучићевом одбијању уочи атентата да у Председништву Србије прими лидера СДП. 

Вучић је, гостујући на једној од београдских телевизија, рекао да је "Ивановића и његову супругу виђао више пута у Влади и Председништву". 

“Мислим да нема ниједног другог политичког лидера, а ни шефа државе или владе који се виђао више са члановима његове породице”, поновио је Вучић. 

Према незваничним сазнањима листа Данас, Оливер Ивановић је приликом једног од сусрета са Вучићем дао имена људи који су угрожавали његову безбедност, што председник Републике до сада није помињао у јавности. 

Милена Поповић Ивановић изјавила је за Данас и да породица нема никаквих информација о истрази о убиству њеног супруга, али да очекује да ће оне бити саопштене у наредних неколико дана. 

Ивановићев адвокат Небојша Влајић објашњава за наш лист да Тужилаштво Косова нема никакву обавезу да о сазнањима о истрази обавести ни Ивановићеву породицу, нити њега као Ивановићевог правног заступника, већ да све информације треба да их саопшти јавности. 

Тужилаштво Косова је одмах по формирању Радног тима Владе Косова за расветљавање Ивановићевог убиства саопштило да ће 22. јануара обелоданити прве резултате истраге, не помињући начин на који ће то учинити. Без иједне речи о детаљима истраге, прекјуче је демантовало да је најавило конференцију за новинаре главног тужиоца Основног тужилаштва у Митровици Шућрија Суље.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

драго

24.01.2018 19:23

Ма није то вучићев миљеник ко Додо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

25.01.2018 06:23

Није овај обрцао милијоне као додик зато није могао да га прими неце он са сиротињом да се слика вуцицу срамото отисао си на косово показат зубе ти стоку дијелис понизење веце немозе бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

27.01.2018 07:02

Госпођо Ивановић, пустите свога супруга на миру. Немојте лагати да би заштитили Вучића и његов режим. Они да су хтјели заштити Ивановића то би и урадили. Очигледно је да им Ивановић није одговарао зато је и убијен, а да се налогодавци атентата никада нече бити откривени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех Милојко

27.01.2018 09:22

Није лепо да тврдис несто сто не познајес довољно. Треба бити објективан свеједно колико ти је неко симпатицан или не.

Name

Тик так

27.01.2018 17:14

Цовјек је фино пред нову годину све објаснио јавности и сироком аудиторијиму цега се пласи и ста је јос остало даму ураде,назалост цовјека су одбили да застите.Али ово је страсно и недопустиво.